1

Äijäliigan ensimmäinen turnaus Vaasassa lauantaina

Äijäliiga pelataan turnausmuotoisena sovelletuin 7vs7-säännöin.  Sääntöjä on sovellettu pienemmille pelikentille ja peliajalle eikä esim potkupelit kuulu kolmosen ottelujen valikoimaan.  Äijäliiga on ensisijaisesti tarkoitettu nimestään huolimatta ponnahduslaudaksi uusille seuroille ja joukkueille mukaan oikeaan sarjatoimintaan.

Vaasasta aloitetaan

Lauantaina Vaasan Botniahalliin voi tulla seuraamaan isäntäjoukkue Vikingsin ja sarjakentät korkkaavan Karleby Goatsin kamppailulla.

  • klo 11.30  Vikings – Goats
  • klo 13.00  Goats – Mayhem (Mayhem luopui sarjasta)
  • klo 15.00  Mayhem – Vikings

Uusi tuttavuus Kokkola Goats

Kokkolalainen Goats pelaa lauantaina ensimmäisen sarjaottelunsa kohtaamalla turnausisäntä Vikingsin turnauksen ensimmäisessä pelissä. Kokkolainen jenkkifutisjoukkue on edellisen kerran nähty kentillä Suomessa 26 vuotta sitten. Laji ei ole aivan vieras ainakaan kypsempään ikään ehtineille kokkolalaisille. Mm. edesmennyt divirijoukkueiden allstars-ottelu East-West Bowl pelattiin kokkolassa vuonna 1990 paikallisen Scorpionsin isännöimänä.

SAJL:n kolmonen on ponnahduslauta lajiin

Äijäliiga on tarkoitettu ponnahduslaudaksi uusille seuroille ja joukkueille päästä mukaan amerikkalaisen jalkapallon pelikentille jo joukkueen rakentamisen alkuvaiheissa. Kolmosdivari tarjoaa mahdollisuuden myös muille joukkuelle perustaa kehitys- ja kakkosjoukkue varsin matalalla kynnyksellä ja tarjota peliakaa junioreille, sekä lajin aloittelijoille.

Tutustu:  Turnausaikataulu 2020