Aleksi Pulkkinen jatkaa uraansa Hutchinson collegessa Kansasissa

Potkaisija Aleksi Pulkkinen teki hartiavoimin töitä Amerikkaan pääsyn kanssa ja seuraava pelaajapolun osoite on USA:n junior college ykkönen Hutchinson College.

Aleksi Pulkkinen aloittaa opiskelut ja urheilun tammikuun 10. päivä 2022 osastipendin voimin. Hutchinson College voitti kaudella 2020 kansallisen mestaruuden kukistamalla loppuottelussa Snow Collegen 29-27. Blue Dragons on jatkanut voittojen tiellä myös kaudella 2021. Samaisesta joukkueesta on ponnistanut vuosittain 12 pelaajan keskiarvolla stipendipelaaja eri yliopistoihin. Nykyinen potkaisija Alfonso Deleon sai juuri stipenditarjouksen D1 Univ Arkansas Pine Bluffista. Osa Hutchinsonin pelaajista on  kivunnut myös  NFL:ään asti.

Viimeisen vuoden aikana on ollut hyvin kiinnostusta D1-kouluista, mm. UConn ja Wyoming osalta olin pitkään heidän listoillaan, mutta lopulta pelipaikka jäänyt toteutumatta. Korona-aika on ollut haasteellista, kun ei ole päässyt paikan päälle, vaikka kutsuja eri D1-kouluista on tullut. Hutchinson CC:n koutsit näki Twitter-filmini nyt syksyllä ja olivat yhteydessä, tarjosivat stipendiä. Hutchinson Blue Dragons on JUCO-tason eliittiä. Valmennus, treenipaikat ja stadion huippuluokkaa. Blue Dragons voitti viime kaudella USA:n mestaruuden, tämä on tässä kohtaa erittäin hyvä mahdollisuus päästä systeemiin sisään ja näyttää osaaminen paikanpäällä. Tavoite on  totta kai onnistua ja nousta mahdollisimman nopeasti D1-tasolle

Aleksi Pulkkisen ura Yhdysvalloissa alkoi jo vuonna 2017 ensin vaihto-oppilasvuodella Fletcher High Schoolissa Jacksonville Floridassa. Sen jälkeen hän on vieraillut useilla potkupeleihin erikoistuneilla akatemioilla, joista on kertynyt kokemusta ja näyttöjä. Pulkkinen osallistui mm. Kohl’s Kicking campille Los Angelesissa ja pääsi leirillä kolmen parhaan joukkoon. Pulkkinen osallistui mm. Kohl’s kicking campille Los Angelesissa ja pääsi leirillä kolmen parhaan joukkoon.  Pulkkinen löytyi Kohl’sin listoilla mm. lentopotkaisijoiden listalla. Kohl’s Kicking campin Jamie Kohl arvioi Pulkkista:

– Pulkkinen had a strong showing at the 2019 Western Spring Showcase Camp. He’s confident with his mechanics and hit punts with consistency at the camp. He had several punts over 4.5 seconds and charted a big ball of 49 yards with 4.61 seconds. Pulkkinen recently earned an invite to the Kohl’s Future Stars Event in January of 2018 after a solid performance during the 2017 December Showcase Series. He continues to show that he has good ability with his punting

Kesäkuussa 2019 Aleksi Pulkkinen kiersi isänsä Arin kanssa useilla eri yliopistojen kesäleireillä. Tehokas omatoiminen matka kiersi seuraavilla eri yliopistojen kesäleireillä. Matka oli arvokas joka suhteessa. Aleksi Pulkkisen suomalaisuus huomattiin joka käänteessä ja Suomi-kortti on ollut hyvä. Vaikka leireiltä ei saatu yhtään varsinaista loppuun asti vietyä stipenditarjousta, niin oppimisen ja kokemuksen kannalta se oli erittäin hyvä. Leireiltä saatiin kilpailukykyistä videota suorituksista. Twitter voima värväyksessä on valtava ja Aleksi on saanut ison läjän seuraajia eri coacheista ja pelaajista. Ari Pulkkisen huomioita eri leireiltä:

la 1.6. Penn State. Yliopiston päävalmentaja James Franklin oli stadionilla Aleksia vastassa ja mainitsi heti, että oli nähnyt Aleksin Saksassa leirillä ja piti hienoa asiana, että suomalaispotkaisija oli nyt Pennsylvaniassa. Ensimmäisellä leirillä Aleksi oli kuuden parhaan punttaajan joukossa.
su 2.6. Ohio University. Aleksi voitti punttauskisan leirillä. Ohio lupasi palata asiaan. kesäkuussa evaluaation myötä. Muutama muu koulu kuten University of Charleston(D2) kiinnostui Aleksista. Tapasimme yliopiston valmentajat ja homma jatkuu viestittelyllä ja filmeillä. Hyvä leiri.
ke 5.6. Illinois. Ok leiri. Tosin yliopistolla ei ollut tarvetta potkaisijalle, kun heillä oli Aussi puntteri. Paikalla oli kolme muuta koulua ja tapasimme D3 Concordia Univ of Wisconsin coachin. He etsivät punteria ja Aleksi saattaisi olla heille sopiva. Tällä hetkellä heillä on norjalainen kickeri. Olemme jo meilailleet heidän kanssaan, saaneet materiaalit koulusta sekä hakusysteemit. Positiivista.
pe 7.6. Eastern Michigan. Samaan aikaan näytillä olivat PPI ja Väinö Pääkkönen. Pojat tapasivat ensimmäistä kertaa toisensa. Päävarväväri Jeff Collet hoiti asiat hienosti ja tapasimme myös head coach Chris Creighton. Aleksi oli heidän EMU:n aloittavan punttaajan Jake Julianin kanssa treenamassa ennen vierailua. Kanadalainen pelaaja välitti hyvää tietoa värväämisprosessista.
la 8.6. Michigan. Aleksi sattui olemaan ainoa lentopotkaisija ja hän sai aivan ainutlaatuista koutsaamista Michiganin erikoisjoukkuevalmentajilta. Oli hyvä päivä, tosin kilpailu missä mukana myös kickerit puntaamassa, meni hieman penkin alle – tekniikka ei osunut aivan kohdilleen. Special Team Analyst, joka veti campia piti Aleksin esiintymisestä kovasti ja sanoi että ”I’ll be your next best recruiter” eli sieltä saadaan apua jatkoon varmasti!

su 9.6. Kentucky. Ukkosta ja myrskyä. Alkuleiri tapahtui hallissa ja sisälsi tekniikkaa. Loppupäivä oli yliopiston päästadionilla. Aleksi voitti directional punting -kisan. Special team coach antoi poikkeuksellisesti meille oman henkilökohtaisen sähköpostiosoitteensa. Olemme yhteydessä, heillä on yksi sarjan parhaimpia punttereita, jälleen kerran aussi … mutta koutsi sanoi että saa paljon soittoja muualta, joten Aleksi pidetään mielessä!
to 13.6. Cincinnati. Leiri meni hyvin, sillä Aleksi voitti lentopotkukisan ja oli leirin paras punttaaja. Tosin Bearcatsillä on jo Aussi-puntteri ja toinen tulossa. Yliopistovärvärit kuolaavat nyt Aussi-pelaajien perään. Heidän markkinointinsa on hoidettu hyvin.
la 15.6. Louisville ja Indianapolis. Tämä tuli ekstra visiittinä ja sinne siirryttiin suoraan Louisvillestä. Showcase campillä 20-30 eri koulua paikalla.
su 16.6. takaisin Suomeen

Vauhdikas 2019 vuosi toi Pulkkiselle myös kosolti kansainvälistä pelikokemusta. Ensin U19 maajoukkueen EM-kisamatkalta Italiasta, jossa joukkue sijoittui viidenneksi. Aleksi oli samaisena vuotena pohjustamassa miesten 2021 EM-pronssia miesten maajoukkueen avauskokoonpanossa kahdessa EM-karsintaotteluissa Hollantia ja Tanskaa vastaan.

2019 Aleksi Pulkkisen ensimmäinen Vaahteraliigassa vuosi toi tuplapalkinnon. Ensin valinta lentopotkaisijan paikalle all starsiin sekä Vuoden Tulokas tittelin.
2020 päättyi Vaahteraliigassa SM-hopeamitaleihin Helsinki Wolverinesin riveissä, jossa Pulkkinen on pelannut koko kotimaisen uransa. U20 sarjasta Pulkkinen pokkasi kultaa.
2021 pelaaminen jäi väliin yliopistojen eligibility-sääntöjen vuoksi.

194cm pitkä ja 84kg painava Aleksi Pulkkinen on kehittänyt taitojaan jatkuvasti. Suomessa häntä on opastanut ja mentoroinut Suomen ainoa pro kicker Kari ”Kaba” Grönroos, joka aikoinaan on kolkutellut St. Cloud yliopiston ovia sekä pelannut ammattilaisena NFL Europessa Scottish Claymoresin joukkueessa sekä pitkään miesten maajoukkueessa. Grönroos on liikunnanopettaja sekä pääkaupunkiseudun urheiluakatemian valmentaja ja hän antoi  valmennusosaamisensa Aleksin käyttöön. Itävallan maajoukkueessa valmentanut Christoph Kipperer on perustanut eurooppalaisia potkaisijoita varten oman organisaation, joka pitää leirejä ja edistää potkaisijoiden tekniikoita ja osaamista. Pulkkinen on tehnyt yhteistyötä Eurokickersin kanssa ja osallistunut 2020 Firenzessä, Italiassa järjestetylle leirille, jossa oli mukana Kornblue Kicking potkuakatemiasta coach Tyler Warner. Aleksi Pulkkisen profiili Eurokickersin sivuilla.
Aleksi otti käyttöön myös Volt Athletics treeniohjelman, jossa hän harjoitteli fysiikkaansa potkaisijoille kehitetyn erikoisohjelman ohjein.

Nyt 21-vuotiaalla lentopotkujen erikoismiehellä on kaikki väylät auki USA:n yliopistofutiksessa ja hän on valmis uusiin haasteisiin. Pulkkinen on edelleen D1 yliopistojen mm. Memphis, Texas State ja Rice. Hutchinsoniin pääsyn jälkeen oletusarvona on, että kiinnostusta ilmenee muualtakin.

Aleksi Pulkkinen Hudl     Twitter