Amerikkalaisen jalkapallon naisten MM-kisat vauhtiin Vantaalla lauantaina klo 13:00

Amerikkalaisen jalkapallon naisten MM-kisat käynnistyvät tänään lauantaina Vantaan Myyrmäessä. Kahdeksan maailman parasta naismaajoukkuetta taistelee lajin neljänsissä MM-kisoissa mestaruudesta.

Suomen lisäksi mukana ovat USA, Meksiko, Kanada, Ruotsi, Australia, Saksa ja Iso-Britannia. Kisat käynnistyvät Myyrmäen jalkapallostadionilla klo 13:00 Kanadan ja Australian kohtaamisella.  Suomen avauspeli Ruotsia vastaan potkaistaan käyntiin klo 16:30 ja illan viimeisessä pelissä vastakkain ovat USA ja Saksa.

Kisojen kahden jälkimmäisen pelipäivän ohjelma muodostuu lauantain avauskierroksen tulosten perusteella. Lauantain voittajat jatkavat taistelua mitaleista ja häviäjät pelaavat sijoituksista 5-8.  Kaikki välieräpelit pelataan keskiviikkona 3.8. MM-loppuottelu sekä muut sijoituspelit ovat ohjelmassa sunnuntaina 7.8.

Hallitseva Euroopan mestari Suomi on MM-isoissa mukana neljättä kertaa.  Edellisissä kisoissa Kanadan Langleyssä 2017 suomalaisnaiset sijoittuivat viidensiksi.  Kisoissa 2010 ja 2013 naisemme voittivat pronssiset MM-mitalit. Suomen naiset ovat ainoat eurooppalaiset, jotka ovat onnistuneet nousemaan mitaleille amerikkalaisen jalkapallon MM-peleissä.

Lajin hallitseva maailmanmestari on USA, joka lähtee myös Vantaan kisoihin vahvana ennakkosuosikkina. Edellisten kisojen mitalisteista myös Kanada ja Meksiko tunnistetaan ennakkoon vahvoiksi.

Meksikon tilanne ratkeaa lauantain kuluessa

Turnauksen kolmanneksi sijoitetulla Meksikolla on ollut ylipääsemättömiä vaikeuksia saapua kisapaikalle. Joukkueen ongelmista tiedotettiin erikseen perjantaina. Meksikon oli määrä kohdata avauspelissään Iso-Britannia lauantaina klo 10:00.  Tilannetta ja ottelun pelaamisen mahdollisuuksia tarkastellaan lauantain kuluessa.

MM-pelit lauantaina

  • klo 13:00 Kanada – Australia
  • klo 16:30  Suomi – Ruotsi
  • klo 19:30 USA – Saksa

 

Kaikki MM-pelit suorana Ruudussa

Kaikki MM-kisojen pelit tarjoillaan suorina lähetyksina Ruudussa vapaasti katsottavina.  Lähetykset käynnistyvät 10 minuuttia ennen kick-offia.  Myös ottelun klipit sekä tallenteet lehdistötilaisuuksista löydän Ruutu-playerin MM-kisojen sivulta.

MM-kisat Ruudussa:  WWC2022

Päiväliput kisoihin:  Lippu.fi