Avoin infotilaisuus lippupallosta kiinnostuneille 15.3.

Lippupallon on lajina kasvamassa maailmalla kovaa vauhtia. Yhdysvaltojen jenkkifutiksen ammattilaissarja NFL on panostamassa flägin levittämiseen isoin panoksin ja lajilla on mahdollisuus edetä Los Angelesin Olympialaisiin 2028.  SAJL järjestää keskiviikkona 15.3.2023 avoimen infotilaisuuden kaikille lajista kiinnostuneille Teams-etäkokouksena.

Amerikkalaisen jalkapallon kontaktiton versio lippupallo on kasvamassa globaaliksi urheilulajiksi nopeaan tahtiin.  Jenkkifutiksen maailmanjärjestö IFAF sekä Yhdysvaltojen rahakas ammattilaisliiga NFL ovat työntämässä lajia Los Angelesin Olympialaisiin, ja todennäköisyys tuon projektin onnistumiselle on suuri.

Suomessa flägiä lähdettiin lajina elvyttämään useamman vuoden hiljaiselostaan vuonna 2021 ja lippupallo on nyt Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton keskeinen panostusalue lähivuosien aikana. Maajoukkueemme osallistuivat MM-kisoihin talvella 2021 ja valmistautuvat parhaillaan kesällä 2024 Suomessa järjestettäviin koti-MM-kisoihin, joista on tulossa lajin kaikkien aikojen suurin urheilutapahtuma.

Teams-info 15.3.2023 klo 18:00

Lippupallon jo saama näkyvyys on herättänyt jo nyt uutta kiinnostusta myös Suomessa. SAJL on vastaanottanut tiedusteluja lajin harrastusmahdollisuuksista ja kasvavan kysynnän takia järjestämme lippupallosta kiinnostuneille avoimen infotilaisuuden Teams-kokouksena 15.3.2023 klo 18:00 alkaen.

Tilaisuus on kaikille avoin eikä osallistujilta odoteta aiempaa laji- tai seurataustaa.  Etsimme parhaillaan potentiaalisten pelaajien ohella lajitoimintaan mukaan myös muista urheilutoiminnan osa-alueista kiinnostuneita henkilöitä.  Jos olet vaikka harkinnut oman lippupallojoukkueen kokoamista, tämä info kannattaa tulla kuuntelemaan.

Infotilaisuuden agendalla mm.

  • Lippupallo Suomessa 2023
  • Lippupallon MM-kisat Lahdessa 2024
  • Lippupallon haave Olympialaisista
  • EM-kisat 2023 Irlannin Limerickissä
  • U15 sekamaajoukkueiden EM-kisat Italiassa 2023
  • Avoimen GP-sarjan toimintamalli
  • Lippupallon SM-turnaus elokuussa SM-viikolla Lahdessa
  • Koululippupallon SM-kisat keväällä Helsingissä
  • Beach Flagin kilpailutoiminta kesällä 2023

 

Ilmoittaudu mukaan ja jos teidät lähipiiristäsi aiheesta kiinnostuneita, anna vinkki tästä tilaisuudesta.

 

Ilmoittautuminen:  Lippupallon avoin info 15.3.2023