1

Chris Mulumba askeleen päässä ammattilaisuudesta

Chris Mulumba oli yksi neljästä suomalaisurheilijasta, jotka antoivat virtuaalisesti näyttönsä Kanadan ammattilaisliiga CFL:n pelaajatarkkailijoille sunnuntaina 28. maaliskuuta.  Global Combine-tilaisuuden tallenteet ovat parhaillaan kanadalaisten analysoitavana.

Vantaalaisen Chris Mulumban haave jenkkifutisammattilaisuudesta elää edelleen vahvana, vaikka NFL:n osalta tie on toistaiseksi noussut pystyyn.  Chris oli mukana maailman rahakkaimman urheilusarjan NFL International Player Pathway-ohjelmassa, mutta ei onnistunut vakuuttamaan seuroja suorituksillaan vuoden 2020 keväällä. NFL-seurat poimivat ohjelmasta harjoitusvahvuuksiinsa vain neljä pelaajaa. Mulumban kohtalona oli jäädä rannalle. Mies kommentoi medioille aihetta suoraviivaisesti huhtikuussa 2020.

– Jäin juuri ulkopuolelle. Neljä valittiin ja minä olin sitten se viides, eli sitä väylää pitkin en päässyt liigaan.

Suurta kiinnostusta Kanadan suunnalta

CFL-sarjan edustajat olivat erittäin kiinnostuneita Mulumbasta jo viime keväänä.  Vahvaraamisen linjamiehen oli määrä osallistua Suomen Combine-tapahtumaan jo tuolloin, mutta NFL:n edustajien suosituksesta Mulumba jätti näyttöjen antamisen väliin.  Kanadalaisten kiinnostus ei ole kuitenkaan laantunut ja sarjan edustajat ovat olleet yhteydessä Chrisiin läpi vuoden.  Nyt virtuaalinen combine ja huhtikuun 15. järjestettävä kansainvälisten pelaajien draft antavat intensiivisesti harjoitelleelle Mulumballe johdonmukaisen polun kohden ammattilaisuutta. Ohessa miehen suoritusten tulokset sunnuntailta:

Vahvojen testinäyttöjen perusteella Mulumba on valmis tarttumaan seuraavaan suureen haasteeseensa. Katso alta Chrisin haastattelu Myyrmäen testien päätteeksi.  Pitkän pelitauon jälkeen miehet intohimo päästä pelaamaan on kova ja mikäli CFL-ei  tärppää on suuntana mahdollisesti Euroopan ammattisarja:

 

 

Kuva: Jari Turunen