1

Daniel Luoma valmiina NCAA yliopistojalkapallon avaukseen

DANIEL LUOMA

Miesten maajoukkueen ja Porvoo Butchersin laitahyökkääjä Daniel Luoma kirjautui Eastern Illinoisin yliopistoon stipendiurheilijana vuonna 2020. Covid-19 on tehnyt urheilemisesta repaleista, mutta tänä syksynä hänellä on edessään ensimmäinen edustusvuosi Panthersin riveissä. Luoma on ollut tähän asti ns. red shirt -pelaaja, joka on opiskellut ja harjoitellut täysipainoisesti joukkueen mukana, mutta hänellä on ollut rajoitettu edustusoikeus.

– Off season -harjoittelu jäi tulevaa sarjaa silmällä pitäen lyhyeksi, kun tänä vuonna oli sarja myös keväällä. Treeni on ollut enimmäkseen lajinomaista tämän vuoksi. Peliajasta superbackina ei ole takuita, kilpailu on todella kovaa. Kentälle pääsen ainakin kick off -joukkueen mukana, sillä potkaisen Panthersin aloituspotkut 

Daniel Luoman pelipaikka on superback. Joukkueessa on listattu kahdeksan pelaajaa kyseiselle pelipaikalle. Superback pelaa pääosin slot-asemassa, mutta pelirooli voi vaihdella tight endistä wide receiveriksi ja välillä fullbackiksi. Kyse onkin hybridi-pelaajasta, joka osaa tehdä vähän kaikkea. Esimerkiksi super back voi jossakin pelissä asemoitua laitaan ja toimia joukkueen isokokoisimpana pallon kiinniottajana tai  goalline-tilanteissa ylimääräisenä hyökkäyslinjamiehenä.

Päävalmentaja Adam Cush rakentaa Eastern Illinoisin joukkuetta kolmatta vuotta. FCS yliopistojen Ohio Valley Conferencen kevätsarjassa Panthersin saldoksi jäi yksi voitto ja viisi häviötä.  Joukkue hävisi osan otteluista aivan viime minuuteilla.
Eastern Illinoisin yliopisto sijaitsee Charlestonissa Illinoisin osavaltion eteläosassa noin parin tunnin matkan päässä Indianapoliksesta. Yliopisto on tunnettu NFL tähtipelinrakentajistaan kuten nykyisin selostajana tunnetusta  Tony Romosta (Dallas Cowboys) ja San Francisco 49ersissa pelaavasta Jimmy Garappolosta.

Näkymiä Panthersin fall campilta, jossa #89 Daniel Luoma vilahtaa valkoisessa pelipaidassaan useampaan otteeseen.
EIU 2021 Football Schedule
Syyskauden ensimmäinen ottelu on Filip Zacokin entistä opinahjoa Indiana Statea vastaan la 28.8.2021 Terre Haute, Indianassa. Kyseessä on joukkueiden 87. kohtaaminen. Panthers johtaa ottelusarjaa 43-40-4 , joka on alkanut jo vuonna 1901.