1

East City Giants ja Lahti Panthers sopivat yhteistyöstä

SAJL:n miesten I-divisioonaan valmistautuva helsinkiläinen East City Giants ja II-divisioonassa pelaava Lahti Panthers ovat solmineet farmisopimuksen.

Divisioonaseurojen yhteistyösopimuksen tavoitteena on ECG-tiedotteen mukaan kehittää pelillistä, valmennuksellista ja hallinnollista yhteistyötä muutaman vuoden aikajaksolla. Joukkueet toimivat tasavertaisesti ja säilyttävät omat joukkueensa sekä identiteettinsä. ECG pelaa I-divisioonassa ja Panthers vastaavasti II-divisioonassa.

ECG:n hallituksen jäsen Henri Kurki uskoo yhteistyön voimaan molempien sopimuksen osapuolten toiminnassa:

-Yhteistyö Panthersin kanssa on hieno asia. Uskon, että yhteistyöllä saadaan vahvistettua toimintaa molemmissa seuroissa.  Yhteistyö vaatii tasapuolista ja avointa työskentelyä. Yhteisentyön tulee olla seurojen välillä tasapainoissa niin, että molemmat hyötyvät yhteistyöstä ja tekemisen keskiössä ovat pelaajat ja pelaajien laadukas kehittyminen. Lähdemme avoimin mielin ja katsotaan rauhassa mihin kaikkeen yhteistyön osalta päästään

Lahti Panthersin puheenjohtaja Anu Tontti toteaa,

-Olemme Lahdessa erittäin tyytyväisiä siihen, että saimme oppi-isäksi ja yhteistyökumppaniksi ECG:n kaltaisen, pitkät perinteet omaavan seuran, joka tekee etenkin junioripuolella ansiokasta työtä vuosittain. Yhteistyö luo uusia mahdollisuuksia niin pelaajille kuin valmentajillekin, seurojen taustahenkilöitä unohtamatta.

Nyt julkaistu yhteistyösopimus kattaa toimintaa sekä aikuisten, että junioreiden sarjoissa. Molemmilla seuroilla on kokemuksia yhteistoimintaan liittyvistä haaasteista ja mahdollisuuksista. ECG:n tiedotteessa liikkeelle kerrotaan lähdettävän pienin askelin ilman ylisuuria odotuksia. Käytännön asiat tarkentuvat yhteistyön syventyessä.

Molemmat joukkueista ovat joutuneet koronarajoitusten puristuksiin harjoituskaudella kotipaikkakunnillaan. Esimerkiksi ECG on miesten I-divisioonaan valmistautuva joukkue ei ole Helsingin poikkeuksellisen tiukkojen rajoitusten johdosta saanut harjoitusvuoroja koko talven aikana lainkaan. Myös Lahdessa koronarajoitukset ovat tiukat.

Lähde: ECG