1

Edward Vesterinen elää jenkkifutisunelmaansa West Virginian yliopistossa

Tammikuun puolessa välissä West Virginiaan matkannut Edward Vesterinen on solahtanut luontevasti yliopistourheilun maailmaan.

Off season treenit West Virginian yliopiston jalkapallojoukkueella ovat pyörineet alkuvuoden jälkeen normaalisti. Arkiaamut Edward Vesterinen vietti treenaamalla salilla ja tämän jälkeen juoksuharjoituksissa. Keskipäivän jälkeen on oppitunteja ja aikaa koulutöihin. Opinnot ovat sujuneet luontevasti, tehtävää on paljon.  Vastuullisella toiminnalla valmentajille on jäänyt hyvä kuva suomalaisnuorukaisesta, joka on hoitanut opintonsa ja harjoittelun esimerkillisesti.

– Olen pärjännyt hyvin treeneissä ja valmentajat ovat huomanneet sen. Olen tutustunut paljon pelaajiin ja ansainnut arvostusta. Kunhan olen ajoissa, tehnyt vaadittavat asiat ja annan parhaani treeneissä niin kaikki hyvin. Viikolla tehdään kovasti töitä ja viikonloppuna pääsee ottamaan rennosti kavereiden kanssa. Muutenkin elämä sujuu ja olen saanut hyvin ystäviä

Ruotsalainen tight end Victor Wikström saapui tammikuun lopulla Morgantowniin ja Vesterinen pystyy jakamaan hänen kanssaan stipendiurheilijoiden haasteita yhteisellä pohjoismaisella taustalla.  Suomalais-ranskalaisen koulun käyneen Vesterisen iloksi joukkueessa on yksi äidinkielenään ranskaa puhuva pelaaja linjapuolustaja Akheem Mesidor. Hän oli viime vuonna freshman all american.
– Olin todella yllättynyt tästä ja myös hänkin. Pystyn ylläpitämään ranskan taitoa ja ystävystymään syvemmin tosi hyvään pelaajan omalla pelipaikalla

Mountaineers football on rakennusvaiheessa

Joukkue on tällä hetkellä isossa rakennusvaiheessa ja siinä on paljon nuoria pelaajia.  Vesterinen kertoo, että huolenpito ja välittäminen muista joukkuetovereista kuin kavereista vähän puuttuu kulttuurista, mutta head coach Neil Brown on tekemässä siihen isoa muutosta erilaisilla menetelmillä.  Brown on yksi nuoren polven arvostusta saavuttaneista valmentajista.  Hän oli American Fooball Coaches Associationin yksi vieraileva luennoitsija tammikuussa 2021 verkossa järjestetyllä jättimäisellä valmentajaklinikalla. Neil Brown on myös juuri valittu AFCA:n johtokunnan jäsen, jossa hän edustaa Big12 konferenssia.

Yliopiston suuri 55 miljoonaa dollaria maksanut rakennusprojekti on myös päätösvaiheessa. Voit käydä pikaisella videokierroksella Edwardin kanssa West Virginia footballin tiloissa.

Vesterinen kehuu tekemisen ammattimaisuutta. Kaikki osa-alueet on  huomioitu ja niitä seurataan jatkuvasti kuten riittävää unen määrää, palautumista, painon kehittymistä, palautumista ja ravintoa. Kehittyminen on maksimisoitu. Helsinkiläisnuorukainen  on todella tyytyväinen tilanteesta,  jossa hän pääsee harjoittelemaan urheiluun keskittyen ja samalla saa tehtyä tutkinnon.

Monipuolinen Eddie V ja Spring Ball

Talven strenght&conditioning jakso sujui hyvin hänen osaltaan. Sekä räjähtävyys, voima-arvot sekä nopeus ovat parantuneet. Talviharjoittelujakson lopussa tehdyissä testeissä hän oli 14 puolustuslinjapelaajasta paras pro shuttlessa, L-conessa sekä 60 jaardin shuttlessa. Vesterisen pelipaino on tällä hetkellä 278 paunaa (126kg).

Edwardin nimi on amerikkalaistunut West Virginiassa Eddieksi. Hän on treenannut viimeiset viikot varusteet päällä Spring Ball lajiharjoituksissa. NCAA sääntöjen mukaan Division I yliopisto voi pitää  15 harjoitukset kevätkaudella.  Edward Vesterinen  värvättiin  3. tekniikan pelipaikalla puolustuksen linjassa, mutta varsin nopeasti hänet siirrettiin nose guardiksi.  Vesterisen osalta harjoitukset ovat menneet todella hyvin, sillä palaute valmentajilta on ollut positiivista. He ovat olleet yllättyneitä, koska Vesterinen on ylittänyt heidän ennakko-odotuksensa. Vesterinen kilpailee junior-vuoden pelaajan kanssa 2. miehistön pelipaikasta.

– Olen saanut saman verran reppejä teamissä ja insidessa mun kilpailijan Jordan Jeffersonin kanssa. Olen saanut myös hyvin treeniaikaa West Virginian ykkösmiehistöä vastaan. Hyökkäyslinjan sentteri Zach Frazier on koko OL:n paras pelaaja, joka oli all american valinta viime vuonna. Hän on tosi kova vastus harjoituksissa ja olen iloinen, että pääsen ottamaan parasta vastaan joka päivä. Paljon on tehtävää ja tavoitteena on saada hyvä Spring Ball kokemus

Yliopiston eurooppalaispelaajista hollantilainen Jairo Faverus on siirretty safetyn paikalta tukimieheksi. Hän on loppukevään poissa pelistä loukattuaan polvensa muutama viikko sitten. Vesterisen lailla ruotsalainen tight end Victor Wikström on saanut myös paljon toistoja. Edward Vesterisellä on isot saappaat täytettävänä uudella pelipaikallaan, jossa pelaaminen tuntuu koko ajan kotoisammalta. West Virginian nose guard Darius Still pelasi 540 yritystä yliopistopalloa ja hänelle povataan keskivälin varausta NFL:ään.

West Virginia Mountaineersin päävalmentaja Neal Brown uskoo, että Edward Vesterinen tulee yllättämään kaikki.

”Eddie V” on näyttänyt heti ensimmäisestä harjoituksesta lähtien mitä hän pystyy tekemään nose guardina. Hän liikkuu hyvin, on vahva ja hänen ymmärryksensä pelistä on hyvällä tasolla. Lisäksi hän pelaa täydellä kaasulla koko ajan

Näytön paikka lauantaina

Ensimmäinen näytön paikka on ensi lauantaina 24.4.2021, kun  West Virginia University Football pelaa vuosittaisen Gold-Blue Spring -ottelun Milan Puskar Stadiumilla. Yleisöä on sallitaan paikalle 25% katsomokapasiteetista eli 15 000 hengelle. Edward Vesterinen esiintyykin uransa suurimmalle yleisölle.

Kurkista West Virginia Footballin videosarjaa The Climb osa 1 ja The Climb osa 2   #96 Edward Vesterinen vilahtaa näissä dokumenteissa.

Vesterisen linjapuolustajavalmentaja Andrew Jacksonin tuokiokuvia harjoituksista. Kuuntele myös mitä coach Jackson kertoo Eddie Vesterisestä Mountaineer Insider Podcastissa  (06:49 alkaen)


Valokuvat: West Virginia football