1

Eemil Herranen – McNeese yliopiston punter

Superbowl on pelattu, mutta yliopistofutis jatkuu Yhdysvaltojen eri osissa myös kevätkaudella. Uusin suomalaispelaaja D1 tasolla on  punter Eemil Herranen, joka kirjoitti sopimuksen McNeese yliopiston kanssa toukokuussa 2020.

Eemil Herrasen perhe on asunut pitkään USA:ssa, jossa Eemil pelasi ensin Texasissa Woodlands High Schoolin junior varsity -joukkueessa. Herranen värvättiin san diegolaisen Del Norte High School varsity joukkueesta Lake Charles, Louisianassa sijaitsevaan McNeese yliopistoon. Eemilin isä Juha pelasi aikoinaan Helsingin NMKY:ssä SM-tasolla koripalloa.

– Valitsin McNeesen muutaman muun yliopistotarjouksen joukosta. McNeesellä on voittavan joukkueen historia ja se kiinnosti. McNeese  tulee pelaamaan lähivuosina isoja kouluja vastaan kuten LSU, Rice ja Texas A&M

Ensimmäinen suomalainen D1 punter

Eemil on nyt ensimmäinen suomalainen punter D1 koulussa.  FCS yliopisto McNeesen ykköslentopotkaisijan paikkaa hallitsee vielä tämän kevään senioriluokan Bailey Raborn. Herranen on joukkueen kakkoslentopotkaisija. 2021 covid-19 kevätkautta ei lasketa yliopiston edustuskaudeksi ja näin se ei vähennä Herrasen pelivuosia.

Yliopiston viimeisin ottelu on kaudelta 2019. Kaksi hurrikaania Laura ja Delta sekä nykyinen covid-19 pandemia ovat estäneet pelaamisen.  Southland Conferencessa  pelaava McNeese avaa kautensa lauantaina 13. helmikuuta Texasin Stephenvillessä sijaitsevaa Tarleton Statea vastaan. Joukkuetta luotsaa ensimmäistä vuottaan päävalmentaja Frank Wilson.

–  Covid-19 sääntöjen johdosta ainoastaan puolet joukkueesta voi matkustaa vieraspeleihin ja sen vuoksi en ole mukana kokoonpanossa. Muutaman viikon päästä pelattavassa ensimmäisessä kotiottelussa olen mukana. On suuri kunnia olla ensimmäinen suomalainen punter D1 yliopistossa. Edustan Suomea niin paljon kun pystyn ja jos pelaan 2021 syyskuuss LSU:ta vastaan, nii laitan kyllä minun Teemu Selänne -paidan päälle lämmittelyssä

Eemil Herrasen high school hudl-sivu  ja  high lights -video

Eemil Herranen allekirjoittaa McNeese yliopiston tarjouksen San Diegossa 2020 keväällä.