1

eJefun pilottiturnaus käyntiin tänään

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon liiton suunnitelma käynnistää eVaahteraliiga siirrettiin taka-alalle pandemiatilanteen lähtiessä kehittymään parempaan suunaan Suomessa. On hienoa, että suurin osa oikeista jenkkifutissarjoista on jo pyörähtänyt käyntiin ja lajin kotimainen lippulaiva Vaahteraliiga käynnistyy torstaina 30. heinäkuuta.

Elektronisen pelaamisen suunnitelmaa ei ole kuitenkaan haudattu. SAJL:n tavoitteena on aktivoida jenkkifutiksen ystäviä lajin pariin jatkossa myös silloin, kun perinteinen sarjatoiminta on tauollaan.  E-pelaamisen alustojen sekä turnauskäytäntöjen pilotointi käynnistetään nyt hyvissä ajoin muun sarjatoiminnan rinnalla.

Pilottiturnaus käyntiin

Pilottiturnauksen pelialustana toimii PS4. Turnauksessa pelataan Madden NFL 20 peliä, jonka on tuottanut EA SPORTS. Järjestäjänä SAJL määrittää kilpailun säännöt sekä kilpailuehdot. Pilottiturnaus käydään etänä, ja jokainen osallistuja käyttää omia välineitään. Kyseessä on kutsuturnaus, jonka vapaaehtoiset pelaajat on valittu SAJL:n joukkueista. Kaikki piltin järjestely on hoidettu innokkaiden vapaaehtoisten lajiaktiivien toimesta. Kiitos kaikille jo ennakkoon hyvästä tsempistä ja vaivannäöstä.

Pilottiturnauksen ensimmäinen peli pelataan sunnuntaina 26.7. klo 20.00 alkaen. Vastakkain asettuvat Sampo Ranta vs. Lauri Aho. Muut pilottiin osallistuvat pelaajat ovat Niko Kuikka, Pekka Rantala, Tuomas Leinonen, ja Jabari Harris. Pilottiturnauksen sarjapäällikkönä toimii Ossi Raitahila.

Seuraa livenä jo tänään

Elektroninen pelaaminen on maailmalla vahvassa kasvussa ja amerikkalaisen jalkapallon lajiliitot eri maissa ovat aktivoituneet pandemiakaudella tarjoamaan harrastajille mahdollisuuksia pelaamiseen ja turnauksiin sekä jatkossa myös kansainvälisiin kohtaamisiin. E-turnaukset ovat tulevaisuudessa SAJL:n jäsenseuroille suuri mahdollisuus SAJL: toimintaansa mukaan uusia jäseniä, jotka eivät välttämättä muutoin aktivoituisi mukaan seuratoimintaan. Toiminta tukee myös vahvasti SAJL:n visiota, jossa amerikkalainen jalkapallo nähdään maassamme merkittävänä urheiluyhteisönä laajemminkin.