Giants ja Crocodiles väänsivät U17 mestaruudesta viimeiselle minuutille

Vain piste  jäi ottelussa i tiukassa finaalissa joukkueiden välille, jossa puolustukset olivat pääosissa. Lopputulos Myllypurosta 13-12 (10-6).

Yksi ottelun taistelupareista -Terho Vainio taklaa Tomi Soinia.

Ottelu alkoi erittäin tasaisissa merkeissä ja jatkui sellaisena aina loppuvihellykseen asti. Tunnetta ja latausta ei tästä finaalista puuttunut. Ensimmäiset hyökkäysvuorot päättyivät ensin Terho Vainio pitkään lentopotkuun, joka päätyi aina muutaman jaardin päähän maalialueesta. Crocodiles turvautui myös hyökkäysvuoronsa lopussa Seeti Korven lentopotkuun.
Sairastuvalta palannut Rene Rautiainen oli vireessä varsin ottelun ensimmäisellä jaksolla. Hänen 40 jaardin kiinniotto Ville Kivisaaren syötöstä vei Giantsia eteenpäin. Ottelua edeltänyt kova sade oli tehnyt kentän liukkaaksi ja märäksi. Pallo vaihtoikin seuraavalla yrityksellä omistajaa, kun Crocodilesin tukimies Elias Heino otti sen haltuun. Saippuapallon pelaaminen jatkui, kun pallo irtosi seuraavaksi Crocodilesilta ja Giants sai nopeasti hyökkäysvuoron. Perusjuoksupeli oli ei toiminut ja Giants päätti 40 jaardin linjalla hämätä lentopotkua. Terho Vainion jalat eivät kantaneet kuitenkaan  ensimmäisiin yrityksiin ja Seinäjoki sai hyvän kenttäaseman.

Crocodiles käytti tilaisuuden hyväkseen ja pelasi running back -heiton, jossa Juho Kasari juoksi varjostamatta maaliin. Lisäpistepelin pitkä aloitussyöttö epäonnistui ja tilanteeksi saatiin 0-6 Crocodilesille. Molemmilla sivurajoilla kiehui.
East City Giants eteni tasaisesti käyttäen mm. qb Kivisaaren ja rb Tuana Bibanin juoksuja. Joukkue pääsi rangaistuksen myötä viiden jaardin päähän maalialueesta. Crocodilesin puolustus yltyi sankaritekoihin ja se pystyi vielä pysäyttämään 4./1 tilanteessa Kivisaaren juoksun. Crocodilesin hyökkäys jäi tukalaan tilanteeseen muutaman pallon mitan päähän omasta maalialueestaan.  Giants vyöryi maalialueelle ja linjapuolustaja Miro Viksten onnistui tekemään oman maalin ja avasi näin East City Giantsin pistetilin. Tilanne 2-6.

Linjapeli oli kovaa vääntöä läpi ottelun.

Rene Rautiainen palautti aloituspotkun 35 jaardin päähän maalista. Terho Vainio ja Tuana Bibani vuorottelivat pallonkäsittelijöinä ja Giants eteni maalintekoalueelle. Ottelun oman osansa kovista taklauksista ottanut Tuana Bibani juoksi Crocodiles taklausviidakossa pallon neljän jaardin päähän maalista, josta Ville Kivisaari teki juoksemalla Giantsin ainoan maalin. Lisäpistepelissä ECG haki tiukkaan otteluun lisää marginaalia ja onnistui Bibanin juoksulla lisäämään 2 pistettä. Giants-Crocodiles 10-6.

Tomi Soini juoksi raskaita jaardeja Seinäjoelle. Lupaavasti alkanut hyökkäysvuoro katkesi, kun Rene Rautiainen katkaisi Aleksi Peltokankaan heiton. Turn over -show jatkui haastavien kenttäolosuhteiden johdosta. Juho Kasari taklasi  palloa kantanutta Ville Kivisaarta niin, että pallo lumpsahti viheriölle ja päätyi Crocodilesin Roope Takamaan hallintaan. Crocodiles pyrki viimeisillä minuuteillä etenemään heittämällä, mutta pallot eivät jääneet kiinni Crocodilesin laitahyökkääjäkaartin käsiin. Puoliaikatilanteeksi jäi 10-6.

Kolmannen neljänneksen  alkupuolella Crocodilesin eteneminen oli haasteellista ja joukkue ei päässyt puolen kentän yli. Giants luotti work horse Tuana Bibaniin, joka otti 3-8 jaardin siivuja. Nuori William Rajala väläytti osaamistaan ja kävi juoksemassa 30 jaardia pitkän pallonkannon. Tilanteessa oli kuitenkin kiinnipito ja Giants palasi lähtöasetelmiin. ECG jatkoi etenemistä Kivisaaren omalla juoksulla ja vanhan ajan paitsioansalla, jolla joukkue sai kriittisessä paikassa uudet neljä yritystä ja pääsi kymmenen jaardin päähän maalista. Crocodilesin puolustus oli jälleen kovassa taisteluvireessä.  Aukusti Hemminki puolusti yhden heiton paiskaamalla pelivälineen kenttään ja Roope Takamaa säkitti neljännellä yrityksellä qb Kivisaaren. Crocodilesilla oli jälleen edessä pitkä matka toiseen päätyyn. Rene Rautiainen ja Veeti Koponen neutralisoivat seinäjokisten heittoyritykset. Giantsi jatkoi hyökkäämistä maata pitkin Tuana Bibanin, William Rajalan ja Ville Kivisaaren avulla.

#86 Seeti Korpi taklaa eteenpäin painuvaa Tuana Bibania.

Viimeisen neljänneksen alkaessa tilanne oli edelleen 10-6. Giantsin jatkoi hitaan varmasti edennyttä driveaan ja päätyi potkaisemaan Terho Vainion toimesta kenttäpotkumaalin minuutin pelin jälkeen. Tilanne 13-6. Joona Sarvikas palautti aloituspotkun loisteliaasti puoleen kenttään. Juho Kasari otti  todella tärkeän heiton kiinni Peltokankaan rullatessa Giantsin linjapuolustajia karkuun. Tilanne päätyi kuitenkin Crocodilesin lentopotkumiehistön asetelmaan. Tarkkaan suunniteltu hämäyspeli antoi Tomi Soinille pallon ja hän puski väkisten yli 10 jaardia ja antoi joukkueelleen mahdollisuuden jatkaa hyökkäystä. Rangaistuksen avulla Crocodiles hivuttautui jo 7 jaardin päähän maalista. Ensimmäinen heitto epäonnistui. Toisella yrityksellä Tomi Soini vaihtoi juoksusuuntaa, mutta menetti otteen pallosta. Crocodiles sai peitettyä irtopallon. Rene Rautiainen puolusti kolmannen heiton epäonnistuneeksi suoritukseksi. Veitsi kurkulla Crocodilesin nuori pelinrakentaja Aleksi  Peltokangas onnistui löytämään  Juho Kasarin maalialueen kulmasta. Giants johti niukasti 13-12. Kun Crocodiles potkaisija Seeti Korven lisäpisteen aloituspistettä muutettiin mutapaikasta sivummalle, tämä mahdollisesti vaikutti potkurutiiniin negatiivisesti ja tärkeä lisäpiste viuhui ohi. Aikaa jäi kuitenkin vielä runsaasti 5:34.

Crocodiles ei saanut tässä kohdassa viimeistä vaihetta silmään. Giantsin puolestaan teki juoksumaalin Tuana Bibanin murtaessa taklauksia. Tässä tilanteessa oli kuitenkin  kiinnipito ja palloa marssitettiin taaksepäin.  Viimeisellä minuutilla viimeinen oljenkorsi  Seinäjoelle oli  helsinkikläisten pallonmenetys.  Tilanne ei kuitenkaan kehkeytynyt Crocodilesin pisteiden teoksi, kun ECG:n safety Neo Nieminen nappasi ottelun päättäneen syötönkatkon ja ankaran taisteluvoiton 13-12 Giantsille.

Finaali oli hankalista olosuhteista huolimatta korkeatasoinen ja siinä pelasivat ikäluokan kaksi parasta joukkuetta.

Vas. team MVP::t U17 Ville Kivisaari, Juho Kasari ja palkinnot ojentanut SAJL varapuheenjohtaja Mikko Vento ja Game MVP Tuana Bibani.

Ottelun parhaiksi valittiin:
Team MVP East City Giants qb Ville Kivisaari
Team MVP Crocodiles wr Juho Kasari
Game MVP rb Tuana Bibani, East City Giants

U17 champs 2023 Helsinki East City Giants,

U17 SM-kultaa East City Giants rosteri

U17 SM-hopeaa Seinäjoki Crocodiles rosteri