1

Helsinki Roosters U17 mestariksi

Tuulinen iltapäivä houkutteli Velodromille kolmisensataa katsojaa. Helsinki Roosters oli järjestänyt tyylikkään tapahtuman, jossa musiikki ja kenttäkuulutus toimivat sujuvasti. Myös puoliaikaohjelmaan oli satsattu, kun yleisö sai ihastella Step Up -katutanssiryhmää ja skate-punkia soittaneen Jassen Kumiveneen energistä menoa.

Itse finaalissa Dragons aloitti hyökkäämisen ottelun alussa hermostuneesti. Rangaistukset ja Roostersin linjapuolustaja Malek Jaradatin säkitys vei joukkuetta taaksepäin. Vierailijat menettivät kenttäasemansa epäonnistuneen lentopotkutilanteen jälkeen ja Roosters pääsi hyökkäämään maukkaista lähtöasetelmista 21 jaardin päästä maalista. Roosters eteni lopulta yhden jaardin päähän maaliviivasta, mutta Dragons puolusti vimmatusti maalialuettaan.  Linjapuolustaja Riku Lehtimäki ja tukimies Aapo Taipale taklasivat pallonkantajan miinusjaardeille. Keskushyökkääjä Henri Suikki livahti kertaalleen maaliin, mutta rangaistuksen johdosta pistesuoritus hylättiin.
Tukalassa jatkotilanteessa Dragonsin pelinrakentaja Arttu Aalto pujotteli itsensä väljemmille vesille 12 jaardin verran. Ensimmäinen neljännes päättyi 0-0 tilanteeseen, molempien joukkueiden puolustusten pelatessa mallikkaasti.

2. neljänneksen alkuminuutilla Roosters pääsi hyvään hyökkäysrytmiin, kun ensin Aatu Mikkonen kipitti 17 jaardia soikean pallon kera yli puolen kentän.  190cm tight end Gustav Wahlstein otti pitkän heiton kiinni ja toi joukkueensa kuuden jaardin päähän maalista. Pelinrakentajana toiminut Lassi Pajarinen hyppäsi lopulta lähietäisyydeltä NFL-tyyliin ottelun ensimmäisen maalin. Anssi Ruohonen potkaisi lisäpisteen ja kotijoukkueen johtoon 7-0.

Dragons siirtyi ottelun edetessä käyttämään heittopelejä yhä enemmän. Jerry Landen oli joukkueen ykköskiinniottaja. Niin kuin kunnon finaaleihin kuuluu, pallo vaihtaa dramaattisesti omistajaa tiuhaan tahtiin. Roostersin takamies Markus Hallikainen tuli oikeaoppisesti heittoa vastaan otti ottelun ensimmäisen syötönkatkon.
Roosters käytti momentumin hyväkseen ja Lassi Pajarinen juoksi heti kättelyssä 22-jaardin matkan maaliin. Anssi Ruohonen potkaisi lisäpisteen varmasti sisään ja Roosters johti toisen neljänneksen puolessavälissä 14-0.

Seinäjoki-Jyväskylä ei tästä lannistunut vaan esitti komean hyökkäysvuoron. Joukkue pelasi veitsenterällä ja pystyi kuin pystyikin 4. yrityksellä 33 juoksi miss direction -pelillä jaardit reilusti täyteen. Tämän jälkeen joukkue eteni lähes 70 jaardia Arttu Aallon 30-jaardin ja 19-jaardin heittopeleillä Jerry Landenille. Samu Hautala rynnisti yhden 10 jaardin siivun. Maalinteko siirtyi aina kutkuttavaan neljänteen yritykseen, jossa pelinrakentaja Aalto vei rikkinäisen hyökkäyspelin 6 pisteen arvoisesti perille. Eetu-Mäki-Maunus potkaisi lisäpisteen kaventaen ottelun 14-7 taukonumeroiksi.

Lohikäärme-jengi aloitti kolmannen jakson pirteästi ja onnistui blokkaamaan Roostersin lentopotkun. Tuomas Järvenpää syöksyi pallon lentoradan eteen ja Aapo Taipale peitti irtopallon. Hyökkäysvuorossa Dragons eteni ensin lupaavasti Samu Hautalan screen-pelillä. Linjapuolustaja Malek Jaradat teki toisen  säkityksen juuri kreivin aikaan 3. yrityksellä, kun Dragon oli saapunut maalintekoalueen porteille. Syötön vastaanoton häirintä -rangaistuksen johdosta Dragons pääsi 12 jaardin päähän. Tasaisesti pelanneen Roosters puolustuslinjan Felix Lehtonen teki kaksi onnistunutta pysäytystä juoksutaklausten muodossa. Kaksi seuraavaa heittoa eivät onnistuneet.

Numerolla #1 pelanneen Lassi Pajarisen kolmas maali oli komea 60-jaardinen yksinpurjehdus, jossa hän ensin hämäsi palloa keskushyökkääjilleen ja kääntyi omaan juoksuun. Roosters johti 20-7, kun Dragonsin Aapo Taipale blokkasi lisäpisteen.

Kolmas neljännes kesti pitkään. Ottelussa oli suhteellisen paljon rangaistuksia. Roosters oli menossa onnellisesti kohti voittoa, kun 15-vuotias Sebastian Ahonen onnistui syötönkatkossa. Dragons ei päässyt montaakaan yritystä suorittamaan, kun Jerry Landenin päällystakiksi määrätty Henri Suikki nappasi pallon takaisin Roostersille.
Crocodiles sai vielä hyvän kenttäaseman 3. jakson päätteeksi, kun Dragonsin Tomi Soini taklasi neljännen yrityksen pelanneen Roosters hyökkääjän reilusti taaksepäin. Dragons ei onnistunut kuitenkaan pisteiden teossa.

4. jakson alkuvaiheessa terävästi pelannut Henri Suikki otti toisen syötönkatkonsa ottelussa. Helsinkiläisten seuraavan hyökkäysvuoron päätti Lassi Pajarinen 9-jaardin pituisella juoksulla. Henri Suikki teki ottelun viimeiset pisteet 2-pisteen lisäpistejuoksulla. Finaalin loppulukemat 28-7.

Mestaruus oli Helsinki Roostersin seurahistorian toinen 
 

Dragonsin valmennus ei saanut joukkueestaan tällä kertaa enempää irti.  Yksi finalistien ero oli yhteispelaamisessa. Jyväskylän ja Seinäjoen nuori joukkue oli saanut keväällä yhteisleirien avulla hyvän yhteissävelen, mutta syksyä kohti yhteiselle treenaamiselle ei jäänyt paljolti aikaa johtuen mm. U15 SM-sarjasta, jossa molemmilla seuroilla on omat joukkueet.  Lähes 40 pelaajan tiimistä menee yli-ikäiseksi vain kahdeksan pelaajaa. Osa jaguaari-nuorukaisista jatkaa kultamitalijahtia U15 finaalissa Helsinki East City Giantsia vastaan 26.9. Helsingissä.

Itävallasta kotoisin oleva Roostersin vastuuvalmentaja Daniel Stanzel oli saanut joukkueensa hyvään iskuun. Kolmipäinen nuorisohirviö Lassi Pajarinen-Henri Suikki- Aatu Mikkonen pelasi palloa hyvillä tehoilla. Puolustus ei taipunut ottelussa kuin kerran. Okko Outinen kehui puolustuslinjan esitystä. Hyvähenkinen kukkolauma pelasi maltillisesti läpi ottelun. Edellisen kerran Roostersille jaettiin kultaiset mitalit vuonna 2016.

Puolustuslinjan reunassa ja potkaisijan pelannut Eetu Mäki-Maunus pelasi väkevän ottelun ja hänet palkittiin Dragons Team MVP-pelaajana.

Roostersin Team MVP oli Mäkelänrinteen urheilulukiossa opiskeleva Henri Suikki, joka antoi vahvan panoksen niin puolustuksessa, hyökkäyksessä kuin erikoisjoukkuepeleissä.

Ottelun Game MVP oli kentän kiistaton ykköshahmo Lassi Pajarinen. Joukkueensa kaikki maalit viimeistellyt veljessarjan nuorin futari omaa vahvat jalat ja kilpailukykyisen nopeuden. Lisäksi hän osoitti potkunpalautuksissa olevansa ikäryhmänsä ykkönen tässä taidossa.

Ottelun videotallenne Helsinki Roosters juniorit youtube -kanavalla

Valokuvia finaalista

Dragons facebook

Roosters juniorit facebook

FCS media

Roostersin hyökkäyslinja palkittiin ottelussa myös
Roostersin hyökkäyslinja palkittiin ottelussa myös
Dragons Team MVP Eetu Mäki-Maunus
Dragons Team MVP Eetu Mäki-Maunus
Roosters Team MVP Henri Suikki
Roosters Team MVP Henri Suikki
Game MVP Lassi Pajarinen, Roosters
Game MVP Lassi Pajarinen, Roosters