1

II-divisioona kansainvälistyy, sarjaohjelma valmis

SAJL:n kakkosen kokoonpano on elänyt reippaasti edelliseltä kaudelta. Mukaan 11vs11 peleihin on saatu edellisellä kaudella III-divisioonassa vahvasti pelanneet Äijäliigan mestarijoukkue Kuusankoski Cowboys, Pirkkala Spartans ja Lappeenranta Razorbacks. 2019 II-divisioonan mestarijoukkue Rovaniemi Nordmen nousi Rautamaljan voiton myötä I-divisioonaan ja taistelee tulevana kesänä paikasta Spagettimaljaan.

II-divisioona on jaettu kahteen lohkoon, joissa kummassakin pelataan kaksinkertainen sarja.  Runkosarja alkaa lohkoissa eri aikaan joukkuemäärien eron vuoksi, mutta otteluohjelma on suunniteltu siten, että molemmat lohkot saavat paremmuusjärjestyksensä selville samanaikaisesti. Rautamaljasta pelataan 28-29.8. ja mikäli tarpeen, sen jälkeen vielä mahdollinen karsintaottelu noususta. Huom! Sarjaohjelman tarkemmat yksityiskohdat julkaistaan myöhemmin seurojen kenttävarausten varmistuttua.

Lohko 1

 • Oulu Northern Lights
 • Kuopio Steelers Veljmiehet
 • Jyväskylä Jaguars
 • Pirkkala Spartans
 • Lahti Panthers

Lohko 2

 • Vantaa TAFT
 • Helsinki Wolverines Blue
 • Hyvinkää Falcons
 • Lappeenranta Razorbacks
 • Kuusankoski Cowboys
 • Saint Petersburg Griffins

Saint Petersburg Griffins tuo väkevän mausteen II-divisioonaan

Muutaman vuoden tauon jälkeen suomalaiseen miesten sarjaan on saatu mukaan ulkomainen joukkue. SAJL:n puheenjohtaja Roope Noronen kertoo päätöksestä näin:

– Suomalaisella jenkkifutiksella on aina ollut vahva asema lajin kansainvälisissä piireissä ja olemme pitäneet sarjojamme auki myös ulkomaalaisille joukkueille aina 90-luvulta alkaen. Venäläisjoukkueet tuovat kansainvälistä väriä ja kokemusta seuroillemme samalla, kun pystymme auttamaan jenkkifutiksen kehittymistä lähialueilla. Pietarilaisille joukkueille Suomen sarjat tarjoavat myös mahdollisuuden lisäpeleihin ilman pidempää matkustamista, mitä Venäjän sisäisissä sarjoissa on vaikea välttää.

Tavoitteena nousu Vaahteraliigaan

Saint Petersburg Griffins on vuonna 2005 perustettu jenkkifutisseura. Alkutaival on hyvin samankaltainen kuin monen suomalaisseurankin, kaveriporukka heitteli ensin palloa Pietarin puistoissa ja siitä se sitten lähti. Joukkueen ensimmäinen peli pelattiin marraskuussa 2005 jolloin yli 2000 kilometrin päästä Moldovasta Pietariin saapunut Chusinau Barbarians voitti innostuneet pietarilaiset 0-19.

Viime kaudella Griffins sijoittui kolmanneksi Eastern European Super Leaguessa (joukkueita Venäjältä, Valko-Venäjältä, Ukrainasta ja Kazakstanista). Vuonna 2016 pietarilaiset osallistuivat europeleihin häviten kuitenkin ottelunsa Carlstad Crusadersille ja turkkilaiselle Koc Ramsille. Venäjän mestaruuden joukkue valloitti itselle vuonna 2015.  Juuri nyt joukkue on uudelleen rakennuksen vaiheessa ja uskoo että parhaat hetket ovat edessäpäin tulevaisuudessa. Miksi sitten tälle kaudelle Suomi ja II-divisioona? Tähän vastaa seuran Fedor Akimov:

– Olemme uudistamassa toimintaamme ja rehellisesti sanottuna väsyimme jatkuviin kiistoihin ja epäselvyyksiin Venäjän paikallisen liiton puitteissa. Käänsimme katseemme lähimmän naapurimme suuntaan. Olemme seuranneet Suomessa pelaavan naisjoukkueemme Valkyriesin menestystä ja kuulleet heiltä, miten ammattimaisesti SAJL:n sarjat toimivat. Haluamme kehittyä seurana ilman että saamme olla koko ajan huolissamme siitä, toteutuuko seuraava peli tai peruutetaanko se. Lisäksi Suomessa pelataan puhtaammilla tekniikoilla, joten urheileminen on turvallisempaa pelaajille.

Mitkä ovat Griffinsin kilpailulliset tavoitteet? Tähän Akimov vastaa epäröimättä:

– Lyhyen tähtäimen tavoitteenamme on sijoittua tulevalla kaudella vähintään kahden parhaan joukkoon II-divisioonassa.  Sen jälkeen pyrimme voittamaan I-divisioonan ja sitä kautta ansaitsemme paikan Vaahteraliigassa, jossa voimme kilpailla Euroopan parhaimmistoon kuuluvia seurajoukkueita vastaan.

Pietari Griffins pelaa kotiottelunsa Kotkassa. Tervetuloa II-divisioonaan Griffins!

Tutustu sarjaohjelmaan: II-divisioona