1

In memoriam -Per-Olof ”Putte” Partanen

Pitkäaikainen Suomen maajoukkueiden huoltaja Putte Partanen on siirtynyt taivaallisten kenttien huoltotehtäviin. Partanen oli kuollessaan 74-vuotias.

Per-OIof Partanen teki pitkän päivätyön Vantaa TAFT:issa, jossa hänen nuorempi poikansa pelasi amerikkalaista jalkapalloa. Partanen antoi ison panoksen SAJL:n eri maajoukkueiden huoltajana sekä Vaahteramaljojen ja arvokisatapahtumien organisaatioissa.

Naisten lippupallomaajoukkueen huoltajana Partanen toimi mm. Ranskan  Thonon-Les-Bainsin MM-kisoissa 2004. Putte sai arvokkaan muiston, kun joukkue sijoittui hopealle 7vs7 sarjassa.
Huoltajan urallaan Partanen toimi myös nuorten maajoukkueiden kanssa.  U19 ikäkausimaajoukkue voitti PM-kultaa 2005 Tukholmassa ja huoltojoukkoja pyöritti Putte Partanen. Samaisena vuotena miesten EM-kisojen päätteeksi hänelle ojennettiin pronssimitali 2005 Malmössä.
Naisten amerikkalaisen jalkapallon maajoukkueen mukana Putte Partanen oli mm. ensimmäisissä MM-kisoissa Tukholmassa 2010. Joukkue voitti MM-pronssia näissä kisoissa.

Joukkueenjohtajana kisoissa ollut Petra Eloranta muistelee:
– Näin jojon näkökulmasta Putte teki Tukholman helteessä hurjan päivätyön. Hän oli joukkueen ainoa huoltaja ja hoiti hommansa tyylikkäästi

Partasella oli kotonaan varsinainen huoltovarusteiden varasto. Partasen vaimo Liisa muistaa kuinka hänen miehensä laittoi jenkkifutispelit kesäviikonloppuisin kaiken edelle. Joskus maajoukkuepeliasut päätyivät Partasten pestäviksi.

SAJL:n toimiston Heikki Halttunen ja Pia Jalomeri kertovat Puten roolista toiminnassa:
– Putte oli aina valmiina auttamaan. Hän oli todella tunnollinen ja innostunut toimija. Hän ilmoittautuikin poikkeuksetta tapahtumaan kuin tapahtumaan vapaaehtoiseksi. Jos kyse oli vaikkapa takavuosien vapaakorttien leikkaamisesta ja laminoinnista, Putte tuli apuun. Hän jopa pukeutui kerran maaotteluristeilyn päätöstilaisuudessa leijona-asuun, kun ketään muuta ei toimeen löytynyt
Per-Olof Partasen muistoa kunnioittaen ja vapaaehtoistyöstä kiittäen

SAJL liittohallitus, työntekijät, maajoukkueet ja jäsenseurat