1

Jyry Jets valtaa Jämsän seudun

SAJL:n uusin seura Jämsänkoski Jyry Jets on hyvä esimerkki siitä, kuinka yleisseuraan voidaan perustaa oma jenkkifutisjaosto.

3-divisioonaan ilmoittautunut Jets värvää lähialueilta pelaajia kuumeisesti. Jämsän, Jämsänkosken, Mäntän, Petäjäveden, Keuruun alueilta löytyy jo lajista kiinnostuneita. Liiton demovarusteiden myötä Jets pääsee harrastamaan lajia ihan tosissaan.

Seuran dynamo ja puolustusvalmentajana toimii Jarkko Holvila. Fysioterapeutti, yrittäjä, valmentaja, opettaja sekä valmennus- ja testausopin väitöskirjankin aikoinaan luonut Holviala on innoissaan paluustaan amerikkalaisen jalkapallon pariin. Hän toimi pitkään U19 nuorten maajoukkueen ja Jyväskylä Jaguaarien päävalmentajan Benjamin Jensenin staffissa ja oppi jenkkifutista hänen seurassaan. Holviala kertaa uuden lajiseuran alkuaskeleita.

– Halusimme järjestää alueen nuorille miehille vähän tekemistä näin korona-aikana. Seura ja toiminta kehittyy askel askeleelta. Hävittäjälentokone ja Jets yhdistyvät seuran logossa, joka on valmistumassa pian. Saamme myös Jyry Jetsin mukaan myös sosiaalisen median eri kanaville lähipäivinä

Toinen taustahenkilö on nuorten maajoukkueessa esiintynyt Jarno Kerlander. Hän valmentaa ja opastaa hyökkäyspelaajia Jyry Jetseissä. Kerlander pelaa Tampere Saintsin puolustuksen linjassa kaudella 2021.  Jarkko Holviala on valmentanut Kerlanderia peruskuntokauden ja tulokset ovat nousseet reilusti. Kerlander jatkosuunnitelmissa on hakeutua syksyllä Pajulahti-Averett-opintolinjalle, jossa Suomessa vuoden kestävien opintojen jälkeen siirrytään Danville, Virginiaan 3-divisioona footballin pariin.

Pääseura Jämsänkosken Jyryn lajivalikoimaan kuuluvat mm. yleisurheilu, painia pesäpallo, salibandy sekä nyt myös amerikkalainen jalkapallo. 1927 perustetulla Jyryllä oli nimenä sekä perinteitä että voimakas kaiku paikkakunnalla. Pääseura on ollut mukana tuoreen jaoston talouden tukemisessa sekä pelaajien värväystoiminnassa. Harrastaminen on huokeata – Jyryn jäsenmaksu on 10€.

 

Tervetuloa Jämsänkosken Jyry Jetsin toimintaan. Ota yhteys Jarkko Holvialaan:
E-mail: jarkko.holviala@luukku.com
Phone: +358503449700

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mustapaitainen Jarkko Holviala opastaa nuorten maajoukkueen pelaajia olympianostoissa vuonna 2010.