1

Jonathan Ashton Nordmenin linjaan

SAJL:n I-divisioonaan valmistautuva Rovaniemi Nordmen julkaisi sopimuksensa Suomen kentillä useiden joukkueiden paidassa pelanneen Jonathan Ahtonin kanssa. 25-vuotias britti-linjamies on päävalmentaja Stan Bedwelille tuttu mies monelta kaudelta.

Jonathan Ashton pelasi Vaahteraliigaa kaudella 2020 Seinäjoki Crocodilesin miehistössä hyökkäyksen linjassa oikean puolen tacklen paikalla aloittavana pelaajana kaikissa kauden otteluissa. Suomessa Ashton on viihtynyt kesäisin vuodesta 2015 lähtien joukkueinaan Crocodilesin ohella  Kouvola Indians (2015), Jyväskylä Jaguaarit (2016), Hämeenlinna Huskies (2017) ja East City Giants (2019).

Päävalmentajan luottomies

Nordmenin tuleva päävalmentaja Stan Bedwell ja Jonathan Ashton juhlivat  yhdessä Romanian mestaruutta Bucharest Rebelsin mukana 2019. Bedwell kertoo, että keskeinen syy linjamiehen värväämiseen napapiirille on nimenomaan hänen tuttuus.

-Tiedän mitä saamme häneltä pelaajana, valmentajana ja ihmisenä. Hän tuntee minut läpikotaisin, ymmärtää toimintatapani ja sen mitä häneltä odotetaan. Jonathan on äärimmäisen kova tekemään töitä kentällä, hän tuntee hyökkäykseni vaihtoehdot täydellisesti ja tulemme pitämään hauskaa kentällä. Hän on todellakin yksi parhaista ystävistäni lajin parissa.

Bedwell kertoi aiemmin oman sopimuksensa julkaisun yhteydessä, että Rovaniemellä ollaan käynnistämässä pitemmälle eteenpäin katsovaa projektia. Ashtonilla on projektin käynnistämisessä selkeä roolinsa:

-Hän tulee pelaamaan ja valmentamaan hyökkäyksen linjaa. Hän auttaa minua lisäksi otteluiden pelisuunnitelman tekemisessä ja Jonathanin rooli tulee olemaan suuri kentän ulkopuolella koko seuran toiminnan kehittämisessä.

Ashton kertoo Nordmenin verkkosivuilla keskustelleensa Rovaniemestä hyvänä paikkana pelata jenkkifutista on aikaisemmin:

-Tämä merkitsee minulle paluuta arkeen. Olen tehnyt yhteistyötä Stanin kanssa vuodesta 2017 lähtien ja hän on yksi parhaimmista ystävistäni. Me olemme saavuttaneet yhdessä kentillä menestystä, ja meillä on hyvä muistoja myös kenttien ulkopuolelta. Odotan innolla näiden jatkamista Rovaniemellä.

-Tavallaan on hauskaa, että heitimme läppää muutama vuosi sitten Rovaniemelle lähtemisestä, jos saisimme siihen mahdollisuuden.  Uskoimme, että se olisi mielenkiintoinen paikka kasvattaa lajia ja juuri nyt tuntuu epätodelliselta, että tuo oikeasti tapahtuu.  Olen innoissani voidessani olla osa Nordmen-perhettä ja odotan jo malttamattomana kautta 2021.

Lähde:  Nordmen

 

Katso myös Jonathan Ashtonin tunnelmia Romaniasta voitetun loppuottelun jälkeen 2019