1

Kaleb Wezdenko jatkaa Kotkassa

Kotka Eagles on tänään kertonut solmineensa jatkosopimuksen yhdysvaltalaispuolustaja Kaleb Wezdenkon kanssa. Kausi 2021 tulee olemaan miehen neljäs Kotkassa.

Kaleb Wezdenko on kuulunut Kotka Eaglesin I-divisioonajoukkueen puolustuksen kulmakiviin siitä lähtien kun joukkue nousi toiseksi ylimmälle sarjatasolle kaudella 2018. Linjapuolustaja on ollut mukana kolmen kauden aikana yhteensä 25 Eaglesin peilissä, joista 6 välierä- tai finaalipelejä.  Taklauksia Wezdenkolle on kirjattu kaikkiaan 75,5.  Runkosarjan peleihin kirjattuja taklauksia noista 61. Vastustajan pelinrakentajan Wezdenko on onnistunut säkittämään Suomessa pelaamissaan peleissä 16,5 kertaa. Toistaiseksi Wezdenkon paras kausi on ollut tynkäkausi 2020, jonka viidessä runkosarjapelissä miehen tilille kirjattiin yhtensä 22 taklausta ja 5,5 säkkiä.

Wezdenko aloitti amerikkalaisen jalkapalln pelaamisen 13-vuotiaana. Ura eteni Joshua Springs Christianin joukkueessa TE ja DL paikkoja pelaten. College of the desertin paidassa hän pelasi aloittavana DL/OL pelipaikoilla. Viimeinen college vuosi meni pelatessa Grand View Universityn joukkueessa DT:nä.

High School ajoilta Kalebilla on 4 mestaruutta ja College of the desertin paidassa tuli yksi konferenssin mestaruus ja Grand Viewissä kaksi lisää ja siihen päälle ”All-conference” nimitys. Linjan lisäksi yliopistouransa aikana Wezdenko pelasi tarvittaessa goal line fullback:iä.

Vuodelta 2019 Wezdenkon meriittilistalle kirjattiin Spagettimaljan voitto ja Suomen I-divisioonan mestaruus. Kaudella 2020 hänet valittiin I-divisioonan all tars-miehistön puolustuslinjaan.

Talvet Suomessa

Kaleb kuulu yhdysvaltalaispelaajiin, jotka viettävät myös talvensa Suomessa. Juuri parhaillaan helmikuun kasiviikolla hän on mukana SAJL Football Mini Campin valmennustiimissä Pajulahden urheiluopistolla ohjaten 9-13 vuotiaita talvilomalaisia jenkkifutiksen alkeiden pariin.  Siviili ”työnään” Wezdenko jatko-opiskelee Vierumäellä liikuntatieteitä ja on mukana Eaglesin offseason valmennuksessa.

Eagles-tiedotteessa puolustuksen koordinaattori Charlie Ovey on tyytyväinen sopimuksesta tutun pelaajan kanssa:

-Olemme äärimmäisen tyytyväisiä, että saamme Kalebin joukkueeseemme jälleen yhdeksi pelikaudeksi Kotkaan. Hänen näyttönsä sekä pelaajamme ja pelimme läpikotainen tunteminen teki tästä päätöksestä meille erittäin helpon.

Lähde:  Kotka Eagles

Kuva: Mikko Mäkelä