Kanada voittoon naisten MM-kisojen avauspelissä

Kanada jatkaa MM-kisojen mitalipeleihin voitollaan Australiasta. Vahvasti kentällä esiintynyt edellisten kisojen hopeajoukkue voitti pelin 33-6 (20-6).

Otteluun vahvana ennakkosuosikkina lähtenyt Kanada siirtyi ottelussa 6-0 johtoon joukkueen ensimmäisellä hyökkäysvuorolla Laurence Pontbriandin ottaessa pelinrakentaja Maude Lacassen neljän jaardin heiton kiinni maalialueella. Australia vastasi nopeasti omalla hyökkäysvuorollaan kuljettaen pallon nopeilla heitoilla maaliin. Australian ensimmäisen touchdownin viimeisteli Jordan Di Mizio pelinrakentaja Isabella Paholekin heitosta. Molemmat joukkueet epäonnistuivat ensimmäisissä lisäpistepotkuissaan.

Kanadan toinen TD syntyi pelin toisella neljänneksellä Hallie Eggien juoksumaalilla. Toisen puoliajan viimeisestä pistesuorituksesta vastasi Kanadan puolustus Nura Muhindon onnistuessa peittämään australialaishyökkäyksen pudottaman pallon maalialueella. Puoliajalle siirryttiin Kanadan 20–6 johdossa.

Toisella puoliajalla Suomen kesä näytti parastaan ja sadekuuro kasteli kentän. Kolmannen neljänneksen ainoasta pistesuorituksesta vastasi Kanadan potkaisija Kristie Elliot, joka onnistui 25 jaardin potkumaalissaan siirtäen joukkueen 23-6 johtoon. Elliot potkaisi toisen kolmen pisteen suorituksen haarukkaan ottelun lopulla.

Kanada onnistui viimeisellä neljänneksellä kertaalleen TD:n teossa Sarah Wrightin juoksumaalilla ja voitti ottelun lukemin 33-6.

Kanadan Joanie Duchesneau oli voittajajoukkueen tehokkain puolustaja 8 taklauksellaan. Samaan suoritukseen ylsi myös Australian Dania Herdman, jolle niin ikään kahdeksan pysäytystä

Ottelun parhaan pelaajan palkinnot luovutettiin Kanadan 177 jaardia ja yhden TD:n heittäneelle pelinrakentaja Maude Lacasselle ja Australian laitahyökkääjä Jordan Di Miziolle.