1

Keskiviikkona Suomi haastaa USA:n Myyrmäessä klo 16:30

Yhdysvallat on voittanut vuodesta 2010 lähtien pelattujen MM-kisojen aikana kaikki kymmenen peliään mukaan lukien lauantain Saksa-voitto.  Voittojen myötä mestaruuspokaali on matkannut Yhdysvaltoihin kolmissa perättäisissä kisoissa. 

Suomi on kohdannut USA:n kahdesti: ensimmäisissä MM-kisoissa 2010 sekä Kanadan MM-kisoissa 2017. Nämä ottelut USA on voittanut selkeästi, mutta Suomen päävalmentaja Mika Eloranta lähtee hyvillä fiiliksillä otteluun:

– Joukkue on valmiina. Treenit tiivistyvät koko ajan ja joukkueesta huokuu sopiva keskittyneisyys sekä jännittyneisyys pelin lähentyessä.

Suomen joukkueen aloittavaa kokoonpanoa on Ruotsi-ottelusta hieman muokattu, osittain Ruotsi-pelin loukkaantumisten vuoksi ja osittain myös vastaamaan amerikkalaisten fyysiseen haasteeseen:

– Jenkit ovat isoja, vahvoja ja nopeita. Mutta he tekevät virheitä siinä missä muutkin. He avasivat Saksaa vastaan pelikirjaansa niin vähän kuin mahdollista, mutta niin teimme mekin Ruotsia vastaan, Eloranta kuvailee.

Myös Suomen puolustuksen puolilla ottelua odotetaan jo innolla:

– Puolustuksen puolesta ollaan odottavaisin ja luottavaisin mielin, on hienoja päästä haastamaan amerikkalaisia, kuvailee puolustuksen koordinaattori Samu Juppo.

– Pientä hienosäätöä on puolustuksen puolelta tehty, omalla peruspaketilla ja perustekemisellä ja hyvällä toteuttamisella lähdetään liikkeelle, jatkaa Juppo.

Yhdysvaltojen ja Saksan lauantaista kohtaamista on katseltu tarkkaan niin valmennuksen kuin pelaajienkin toimesta.

– Yhdysvaltojen hyökkäyksessä ei varsinaisesti heikkoja kohtia ole, mutta hyödynnetään omaa hyvää liikettä ja lähdetään siitä.

Pelaajistossa mottona on Tytti Kuusisen haastattelussa antama lausunto ”naisia he ovat siinä missä mekin”. Tämän lisäksi ainakin kisojen aikana myös kaikki syövät samaa kaurapuuroa.

Joukkueen kapteeni, linebäkkeri Essi Saastamoinen odottaa myös keskiviikon ottelua innostuneilla fiiliksillä:

– Peliin lähdetään ennakkoluulottomasti ja Ruotsi-pelistä saadulla hyvällä itseluottamuksella. Me osaamme pelata tätä peliä siinä missä jenkitkin.

MM-välierä USA-Suomi pelataan keskiviikkona 3.8. Vantaalla Myyrmäen jalkapallostadionilla klo 16:30 alkaen. Toisessa välieräpelissä vastakkain Kanada ja Iso-Britannia. Iltapeli käynnistyy klo 19:30.

 

Liput:  Lippu.fi