1

Koronavirus rajoittaa kaikkia SAJL:n toimintoja toistaiseksi

Suomen valtioneuvosto on torstain 12.3. kokoontumisessaan päättänyt suosituksista koronavirustilanteeseen liittyen. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksesta Suomessa perutaan yli 500 henkilön yleisötapahtumat toukokuun loppuun ja kokoontumisten osalta suositellaan harkintaa riskiarvion perusteella. Lisäksi matkustusta tulee välttää ja Ei-välttämätöntä toimintaa kuten lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla tulee välttää.

Suositusten takia SAJL:n hallitus on päättänyt alla olevista toimenpiteistä toiminnassaan. Päätetyt toimenpiteet ovat voimassa toistaiseksi. SAJL seuraa viranomaisten ohjeistusta ja tekee aikanaan erillisen päätöksen normaalitoimintaan palaamisesta, kun tähän on mahdollisuus.

Sarjat ja kilpailutoiminta

Amerikkalaisessa jalkapallossa ainoa tällä hetkellä käynnissä oleva sarja on korkeakoulusarja, jossa tulevana viikonloppuna ei ole pelejä. Muut sarjat alkavat vasta myöhemmin. Kaikkien sarjojen osalta toimenpiteitä mietitään ensi viikon aikana. Näistä päätöksistä tiedotetaan erikseen myöhemmin.

Kokoukset, koulutukset ja muut tapahtumat

SAJL kaikki kokoukset, koulutukset ja muut tapahtumat on peruttu huhtikuun loppuun asti. Tilaisuudet, joissa osallistuminen on mahdollista ilman fyysistä läsnäoloa, pidetään sovitusti, mutta osallistuminen tapahtuu etänä. Järjestäjät ilmoittavat osallistujille erikseen kunkin tapahtuman osalta etäyhteyksistä. Kaikki muut neuvottelut ja tapaamiset järjestetään niin ikään etäyhteyksin.

Matkustaminen

SAJL on päättänyt rajoittaa henkilöstönsä matkustamista eikä SAJL:n työntekijät tai vapaaehtoiset tee matkoja ulkomaille tai kotimaassa.

Koululippupallo

SAJL:n koululippupalloprojektin käynnistäminen on päätetty siirtää keväältä syksylle. Koulukäyntien järjestämistä tässä tilanteessa, ei voida pitää tarkoituksenmukaisena. Vastaavasti perinteinen koululippupallon SM-turnaus siirretään syksylle.

Maajoukkue- ja leiritoiminta

Maajoukkue- ja muut leirit huhti-toukokuulta siirretään pidettäväksi myöhemmin.

Toimisto

SAJL suosittelee toimiston työntekijöilleen etä-työskentelyä. Toimistolle ei oteta vastaan vieraita eikä siellä voi järjestää kokouksia. SAJL:n virallisten tapahtumien vetäjät voivat kuitenkin vetää etäkokousta toimistolta.

Ohje joukkueille ja seuroille on seurata viranomaisten ohjeita sekä noudattaa annettuja suosituksia ja toimintamalleja kaikessa toiminnassa.

SAJL liittohallitus

Liittohallituksen seuraava kokous pidetään torstaina 19.3. klo 18.00. Toistaiseksi liittohallitus kokoontuu viikoittain arvioimaan tilanteen kehittymistä.

Lisätietoja asiasta antaa hallituksen puheenjohtaja Roope Noronen 040-7321469

Lisätietoa koronaviruksesta muualla: