1

Kotka Eagles kaappasi Noam Calvachen

SAJL:n miesten  I-divisioonassa pelaava Kotka Eagles on julkaissut pelaajasopimuksen espanjalaisen Noam Calvachen kanssa. Calvache pelasi kaudella 2020 United Newland Crusadersin Spagettimaljan voittaneessa joukkueessa.

26-vuotias Noam Calvache on pelannut uransa aikana amerikkalaista jalkapalloa kotimaansa Espanjan ohella Yhdysvalloissa, Iso-Britaniassa, Saksassa sekä Suomessa. Espanjalainen aloitti pelaamisen kotimaassaan jo 13 vuotiaana, mutta selkeä tasonnosto nuoren miehen pelaamisessa tapahtui Yhdysvalloissa vietetyn highschool-vuoden aikana. Haave yliopistourasta ei auennut lajin emämaassa, mutta Calvache pääsi Englanissa University of Stirlingiin, jonka Clansmen joukkueessa hän oli mukana voittamassa Iso-Britanian mestaruutta kaudella 2016.

Euroopan kovatasoisimmassa jenkkifutissarjassa Saksan GFL1:ssä Calvache pelasi kaudella 2019.  Hildesheim Invadersin joukkueessa espanjalainen puki peliin 11 kertaa ja saalisti tilastoihinsa 5 taklausta (3+2). Kaudella 2020 Calvache oli mukana UNC:n mestaruusjoukkueessa neljässä pelissä saavuttaen joukkuetilastoissa viidenneksi tehokkaimman taklaajan sijan 12 suorituksellaan.  Espanjalaisen kunnon ajoitus osui viime kaudella nappiinsa miehen oltua Spagettimaljassa koko ottelun tehokkain taklaaja 10 suorituksellaan nimenomaan Kotka Eaglesia vastaan.

Eaglesin Carpelan tuntee Calvachen pallon toiselta puolelta

Espanjalainen tukimies on tehnyt vaikutuksen Eagles valmentaja Niclas Carpelaniin jo useamman kauden ajalta.  Tuoreet kokemuksen Spagettimaljasta eivät ainakaan heikentäneet käsitystä Calvachesta pelimiehenä:

-Olen Noamia vastaan pelannut 2018 ja 2020. Molempina vuosina hän on pelaajana erottunut edukseen. Tykkään myös hänen suhtautumisestaan lajiin. Hän ei ole vain viettämässä hauskaa importtielämää vaan haluaa kehittyä pelaajana koko ajan. Meillä on vähän loukkaantumishuolia joukkueessa ja näin monipuolinen pelaaja pystyy auttamaan meitä siellä missä tarvitaan, joten olen todella iloinen tästä signauksesta.

Eaglesin puolustusta koordinoiva Charlie Ovey kertoo Eagles-verkkosivuilla olevansa niin ikään innostunut Calvachen sopimuksesta.

-Noam esitteli monipuolisuuttaan viime kaudella pelatessaan UNC:ssa ja juuri monipuolisuus sai meidät vakuuttumaan hänen olevan se palanen, joka eri pelipaikoilla auttaa nostamaan pelimme mestaruuden edellyttämälle tasolle.

Calvache #23 oli Spagettimaljan 2020 tehokkain taklaaja. (Kuva: Mikko Mäkelä)

Monitoimityökalu

Eagles kertoo verkkosivuillaan pitävänsä Calvachea ”monitoimityökaluna”. Espanjalainen kykenee pelaamaan useilla eri pelipaikoilla, on valmis osallistumaan special-teams pelaamiseen ja hän auttaa lisäksi naisjoukkueen ja juniorien valmentamisessa.

Calvache itse odottaa kaudesta 2021 omaa läpilyöntikauttaan:

– Haluan kauden olevan läpilyöntikauteni, Haluan olla se pelaaja joka erottaa Eagles-puolustuksen ja special tiimit vastustajista.

Parhaillaan espanjalainen kertoo opettelevansa Oveyn pelikirjaa ja kertoo liittyvänsä nuorten ja naisten valmennustiimiin heti kun se on mahdollista.

Lähde: Eagles

Kuva: Mikko Mäkelä

Katso myös Calvachen highlights-video: