Koululippupallon SM-kulta MYK:ille Munkkiniemeen

Koululippupallon SM-kisat saivat päätöksensä aurinkoisissa olosuhteissa  Helsingin Velodromilla. Turnaus kokosi yhteensä seitsemän pääkaupunkiseudun joukkuetta.

Ottelut alkusarjassa olivat ennennäkemättömän tasaisia. Esimerkiksi Lauttasaaren LYK hävisi molemmat ottelunsa 2:lla pisteellä. Alkupeleissä nähtiin myös kaksi tasapeliä. Alkusarjojen jälkeen oli selvää, että Pakila oli vahvasti edustettuna välierissä, sillä heidän liikunnanopettajansa Pekka Kärkkäinen on peluuttanut lippupalloa ahkerasti koulussa. Pakila saikin molemmat joukkueensa jatkopeleihin.

Ensimmäisessä välierässä Pakila 1 kohtasi kovakuntoisen MYK:n, joka oli osoittanut vahvuutensa aikaisemmissa otteluissa. MYK jatkoon 26-14.  Ottelussa edettiin tasaiseen tahtiin ja Pakila 1 laittoin turnauksen lopulta voittaneelle Munkkiniemen Yhteiskoulun joukkueelle kunnolla vastaan.
Toisessa välierässä Puistopolun yläkoulu isännöi Pakilan 2-tiimiä vastaan. Turnaukseen osallistui pääosin 9-luokkalaisia, mutta tässä ottelussa kohtasi kaksi 8-luokkaisten yhdistelmää.  Pakila 2 osoitti myös taistelutahtoaan,  mutta  joutui lopulta toteamaan itä-helsinkiläiset taitavammiksi 24-6.

Finaaliin tuli kaksi sujuvinta peliä pelannutta joukkuetta MYK Munkkiniemestä ja Puistopolku Vuosaaresta. MYK (Munkkiniemen Yhteiskoulu) lähti koululippupallon SM-turnaukseen kahden harjoituksen turvin. Joukkueen pelinrakentaja Miki Lievonen tulee jenkkifutistaustaisesta perheestä, jossa isä ja veljet ovat entisiä maajoukkuepelaajia. Miki harrastaa nykyään koripalloa, mutta muutama vuosi sitten opetellut pallonkäsittelytaidot olivat tallella. MYK luotti monipuoliseen pelikirjaan, jossa juoksupeleillä oli suuri merkitys. Joukkue siirteli palloa takakentällä taitavasti ja hyödynsi play action -pelejä menestyksekkäästi.
Puistopolun tandem Ville Kivisaari-Veeti Koponen pyrkivät puolestaan ratkaisuihin pitkillä heitoillaan. Viides ottelu venytti fyysisiä rajoja ja ottelussa tuli useita syötönkatkoja palloa maltillisesti odottaneille MYK:in takapuolustajia. Munkkiniemeläiset säilyttivät iloisen ja innostuneen peli-ilmeen läpi ottelun ja voittivat lopulta 0-52.

MYK on tehnyt maalin koululippupallon finaalissa.

Tulokset:

PHYK – Puistopolku 20-24
PHYK – Laajasalo 20-20
PHYK – Pakila 1 30-30
Laajasalo–Pakila 1 12-13
Pakila 1 – Puistopolku 10-18
Laajasalo– Puistopolku 20-14
LYK- MYK 20-22
Pakila 2 – LYK 16-14
Pakila 2 – MYK 12-40

välierät

Puistopolku-Pakila 2 24-6 MYK-Pakila 1 26-14

pronssiottelu

Pakila 1- Pakila 2 37-6

finaali

Puistopolku-MYK  0-52

Munkkiniemen Yhteiskoulu SM-kultaa:
Ilmari Kivimaa
Miki Lievonen
Aleksis Kivipuro
Väinö Holma
Niilo Ranta
Miska Räihä

 

Koululippupallon SM-hopeaa Puistopolun koulu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pakilan yläkoulu I joukkue SM-pronssia

Parin koronavuoden jälkeen koululippupallon SM-turnaus saatiin taas järjestettyä.  U15 maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Kivisaari oli tyytyväinen näkemäänsä.

– Turnaus oli todella onnistunut ja Velolla nähtiin hyvätasoista urheilua ja ei yhtään loukkaantumista. Pelaajat omaksuivat pelipäivän aikana lajin ydintaidot ja ennen kaikkea nähtiin tasaisia hyvähenkisiä otteluita. Toivottavasti ensi vuonna meillä on Suomessa eri paikkakunnilla samanlaisia turnauksia. Järjestämiseen ei muutamien koulujen väliseen turnaukseen tarvita isoa koneistoa. Päivän aikana näimme Juuso Marnon kanssa muutamia pelaajia, joille tarjosimme mahdollisuuden osallistua U15 flagin maajoukkueleiripäivään 21.6. Pajulahteen.

Kiitos kaikille joukkueille, valmentajille sekä erotuomareille. Turnaustuomarina toimi ansiokkaasti Matti Mäkäräinen, joka koulutti lennossa Märskyn lukiolaisetja TAFT:in jenkkipelaajat pesunkestäviksi erotuomareiksi. Osa helsinkiläisten seurojen valmentajista oli osannut tulla värväämään  tuoretta talenttia, joilla useimmilla oli vahva urheilutausta koripallosta, jalkapallosta ja jääkiekosta.

Valokuvia turnauspäivästä:

Videoita turnauspäivästä: