1

Kukistetaan korona, autetaan seuroja vaikeiden aikojen yli

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry on mukana kampanjassa, joka tukee suomalaisia urheiluseuroja poikkeusolojen aiheuttamassa ahdingossa. Apuasi tarvitaan, jotta urheilu voittaa. Kun tuet mitä tahansa suomalaista urheiluseuraa, saat paikan Suomen maajoukkueessa.

Yksi kampanjan aikana aktivoitunut jäsenseuramme on Vaahteraliigassa pelaaja ja aktiivista juniorityötä tekevä Seinäjoki Crocodiles. Crocodiles palkittuun SAJL:n vuoden junioriseurana 2020.

 


Seinäjoki Crocodilesin edustusjoukkue etsii kummeja ja kummiyrityksiä

Crocodiles haluaa mahdollistaa miesten edustusjoukkueessa pelaamisen kaikille, etenkin alueen nuorille ja opiskelijoille, ja nyt etsitään edustusjoukkueelle kummeja ja kummiyrityksiä.

Crocodiles haluaa, että taloudellisissa tilanteissa olevat erot ja kausimaksut eivät aja pelaajia eriarvoiseen tilanteeseen, jossa toiset joutuvat uhraamaan suhteellisesti merkittävästi enemmän pelaamisen mahdollistamiseksi kuin toiset.

Seuran tavoitteena on tehdä edustusjoukkueessa pelaamisesta maksutonta pelaajille, jolloin pelaajat pystyisivät keskittymään paremmin harjoitteluun ja kehittymiseen.

Crocojen edustusjoukkueen pelaaja Tuomas Hvitfelt kertoo tilanteesta:

– Vaahteraliiga-tasolla pelaaminen vaatii pelaajilta omistautumista, uhrautumista ja jopa luopumista monista asioista. Kauden sijoittuminen kesäaikaan vaikuttaa monen pelaajan kesätöiden hakemiseen, ja jos se on saatu, voi pelaaja joutua ottamaan palkattomia vapaita päästäkseen osallistumaan peleihin arkena. Kaikilla taloudellinen tilanne ei välttämättä edes mahdollista tämän kaltaista toimintaa. 

Crocodiles-pelaaja Filip Zacok kannustaa kaikkia tukemaan seuroja eri tavoin.

Crocodilesin miesten edustusjoukkueen pelaajista reilusti yli puolet ovat alle 25-vuotiaita. Valtaosa näistä pelaajista on vielä opiskelijoita, osa on vielä lukiossa tai ammattikoulussa ja useat suorittavat opintojaan yliopistoissa ympäri Suomen. Vallitseva pandemia on vaikuttanut merkittävästi monien opiskelijoiden taloudelliseen tilanteeseen kesätöiden peruuntumisen muodossa.

– Pelkän opintotuen varassa eläville opiskelijoille normaalin elämän ylläpitäminenkin vaatii ponnisteluja, joten on selvää, että harrastamisen mahdollistaminen vaatii erityisiä ponnisteluja.

Konkreettisimmat kustannukset, joita pelaajalle harrastaminen aiheuttaa ovat kausimaksu, vakuutus ja lisenssi, joista kausimaksu on merkittävin ja se maksetaan seuralle. Kausimaksu määrittyy vuosittain olosuhteitten mukaan, mutta aina puhutaan useista sadoista euroista, joka tekee merkittävän loven pelaajan talouteen.

– Tämä aiheuttaa sen, että pelaaminen ei vaikeassa maailmantilanteessa ole kaikille taloudellisesti mahdollista, itsekin opiskeleva Hvitfelt tietää.

Kausimaksut muodostavat merkittävän osan edustusjoukkueen budjetista ja niiden keräämisen lopettaminen ei olisi edustusjoukkueelle taloudellisesti mahdollista.

Yrityksille on Crocodilesin toimesta nyt luotu kummiyrityspaketti, joka kattaa yhden pelaajan kausimaksun ja muita kuluja sekä tuo näkyvyyttä yritykselle monilla eri tavoilla. Yksityiset henkilöt voivat tukea pelaajia ja seuraa ostamalla tukitarroja, joita on kolmea eri laatua.

– Tarjolla on 50 euron kultaisia, 20 euron hopeisia ja 10 euron pronssisia tarroja. Ostamalla kultaisen tarran, voit lunastaa itsellesi kausikortin kaudelle 2021 hintaan 10 euroa, ja saat nimesi Crocodiles-tukijalistaan.

 

Lisätietoja:  Crocodiles

Liity urheiluseuroja tukevaan kampanjaan:  suomenmaajoukkue.fi