1

Lady Bouncers valmistautuu liigakauteen vahvalla harjoitusryhmällä

Amerikkalaisen jalkapallon naisten Vaahteraliigaan noussut Mikkeli Lady Bouncers harjoittelee hyvällä sykkeellä kohden kesää ja tulevaa liigadebyyttiä. Joukkueen jo ennestään hyvään pelinrakentajaryhmään saatiin nuorta vahvistusta, kun mukaan värvättiin syksyllä jenkkifutiksen ja lippupallon parissa jo paljon ehtinyt Carola Lindholm.

Mikkeli Bouncers pelasi kaudella 2020 naisten I-divisioonassa puhtaan kauden.  Sarjan loppuottelussa kukistui Kotka Eagles lukemin 28-8.  Kaksi perättäistä divisioonamestaruutta kannusti mikkeliläisiä harkitsemaan nousua korkeimmalle sarjatasolle ja lopulta sovittu yhteistyö Kuopio Steelersin kanssa ratkaisi asian.  Steelers-yhteistyö ei lopulta toteudukaan tavoitellussa laajuudessa, mutta tänään julkaistiin farmiyhteistyön käynnistämisestä Jyväskylä Jaguarsin kanssa. Kaudella 2021 Lady Bouncers tulee toisissaan haastamaan maan parhaat joukkueet naisten Vaahteraliigassa.

Nousu lajin korkeimmalle sarjatasolle on mahdollistanut Mikkelissä harjoittelemisen koronarajoituksista huolimatta. Vaikka olosuhteet eivät talvella ole parhaat mahdolliset, on valmistautumista päästy jatkamaan sekä sisä- että ulkoharjoittein.  Sarjanousija on erinomaisessa tilanteessa joukkueen tärkeimpänä yleisesti pidetyn pelipaikan depth chartin suhteen. Avaavan pelinrakentajan peliajasta tulevat kilpailemaan kolme kokenutta nimeä. Bouncersia kahteen I-divisioonan mestaruuteen johtamassa olleen Jenni Kuitusen ja Kuopio Steelersissä aiemmin pelanneen, maajoukkueen karsinnoissakin mukana olleen, Emmi Kolehmaisen kirittäjiksi saapuu lacrosse-kokeilusta takaisin jenkkipallon puolelle siirtyvä Carola Lindholm.

Carola Lindholm on pelannut aiemmin Vaahteraliigassa Helsinki Roostersin joukkueessa.

Takaisin jenkkifutikseen

Carola Lindholm on ehtinyt pelata jenkkifutista uransa aikana Kouvola Indiansin junioreissa ja naisten edustusjoukkueessa sekä Helsinki Roostersin vaahteraliigajoukkueessa. Lipupallopeleissä Carola on ollut mukana sarjoissa, turnauksissa sekä naisten maajoukkueessa. Kokemusta soikean pallon peleistä on karttunut jo 15 kauden ajalta.  Millä mielellä Carola ottaa vastaan uuden haasteen sarjanousijan pelinrakentajakolmikossa?

– Team Savo on nuori ja urheilullinen joukkue, jossa Miia Liukkonen ja Anni Laitinen ovat tehneet kovan taustatyön. Kun Miia pyysi minut syksyllä joukkueeseen tiesin jo, että pääsen mukaan hyvään organisaatioon ja voin luottaa joukkueen motivaatioon ja sitoutumiseen. Minulla oli tässä pari kautta taukoa jenkkifutiksesta, mutta pelasin kuitenkin aktiivisesti lippupalloa ja lacrossea, joten koen että näillä pelivuosilla paljon asioita on jäänyt jo selkärankaan.

– Lähden pelaamaan monen tutun urheilijan kanssa, esimerkiksi Emilia Kemppi on Kouvolan kasvatteja ja moni Bouncersin mimmeistä on ollut lippupallon maajoukkueringissä. Meillä on myös harvinaisen hyvä tilanne, sillä meillä on rosterissa peräti 3 pelinrakentajaa, joilla löytyy useamman vuoden kokemus 11v11 futiksesta, koen että he ovat minulle myös voimavara sillä he tuntevat jo pelikirjan ja pelaajat aiemmilta vuosilta.  

Carolan odotuksissa ovat jo kevään leirit.

– Olen panostanut omatoimiseen harjoitteluun ja käynyt leireillä Savossa tutustumassa pelikirjaan ja joukkueeseen. Meillä on pitkin kevättä tulossa viikonlopun mittaisia leirejä joihin minulla on isot odotukset. Myös etäopiskelu on tuonut paljon vapautta harjoitella enemmän. Koen että koronasta huolimatta, olen päässyt valmistautumaan kauteen hyvin.

Lady Bouncersin päävalmentaja Anni Laitinen on tyytyväinen tutun pelaajan saamiseen joukkueen hyökkäykseen.

– Pelinrakentajavahvuuteemme siirtyvä Carola Lindholm on kokemuksellaan oiva lisä hyökkäykseemme. Carola on itselleni tuttu flagimaajoukkueen kautta ja vuonna 2019 tutustuimmekin paremmin Israelin EM-reissulla kämppäkavereina. Silloin jo oli ensimmäisen kerran puhetta hänen halustaan palata myös jefukentille ja tuolloin ensimmäisen kerran keskusteluissa olikin mahdollinen pelaaminen Bouncersin riveissä opiskeluista sekä fyysisestä etäisyydestä johtuen. Carolahan on tuttu etenkin keskushyökkääjä Emilia Kempille Kouvola Indiansin yhteisiltä pelivuosilta, joten mielenkiintoista nähdä tämän parivaljakon työskentelyä tulevalla kaudella vuosien jälkeen.

Bouncers farmiyhteistyöhän Jyväskylä Jaguarsin kanssa

Lady Bouncers julkaisi helmikuun puolivälissä tiedotteen farmiyhteistyöstä Jyväskylä Jaguarsin kanssa. Ratkaisuun päädyttiin Kuopio Steelersin pidättäydyttyä 2.divisioonaan ilmoittautumisesta haasteellisen valmentajatilanteen vuoksi. Realiteetit todettuaan mikkeliläis-kuopiolaisyhteisprojekti ”Team Savon” ydintoimijat lähtivät aktiivisesti kartoittamaan farmimahdollisuutta, jotta myös lajin pariin vasta löytäneet saisivat peliaikaa ja kokemusta.

Bouncers päävalmentalle Jyväskylän suunta on enemmän kuin tuttu, ensikosketukset lajiin, kuten ensimmäiset pelivuodetkin, Laitinen koki Jaguars -paidassa. Yhteistyöneuvottelujen starttaaminen ”petolauman” kanssa oli hyvin luontevaa.

-Puntaroitiin toki eri vaihtoehtoja, mutta koska maantieteellisestikin Jyväskylä asettuu järkevän välimatkan päähän, kallistui vaakakuppi lopulta Jaguarsin puoleen

Myös Jyväskylä Jaguarsin päävalmentaja Otteliina Rantanen on tyytyväinen solmittuun sopimukseen:

-Joukkue on tuttu useamman vuoden matkalta, kun on pelattu samalla sarjatasolla ja vuosien aikana on järjestetty myös yhteisiä leirejä ja scrimmageja Meillä on useampi pelaaja, jotka varmasti pärjäävät liigassa ja on mahtavaa, että heille saadaan tarjottua mahdollisuus liigadowneihin.

Sopimuksen myötä Jaguars-pelaajia pääsee kokeilemaan kykyjään Vaahteraliigassa ja ”Team Savon” pelaajille, erityisesti lajin parissa vasta aloitteleville, saadaan tarjottua pelikokemusta alemmalta sarjatasolta.

”Pakkasraja tuo omat haastensa harjoitteluun sydäntalvella”

Kevättä odotellaan kovasti

Lyhyt kausi 2020 ja rajoitustäyteinen offseason on saanut pelaajat myös Mikkelissä odottamaan parempia aikoja ja kevättä enemmän kuin koskaan. Näin päävalmentaja Laitinen kertoo joukkueen harjoittelusta haastavina aikoina.

– Treenien suhteen tilanne Mikkelissä kuin muuallakin Suomessa kontaktilajin parissa on ollut haastava koronarajoitusten vuoksi, mutta on ollut hienoa, että meille SM-tason urheilijoille on Mikkelin kaupunki mahdollistanut treenaamisen. Vähensimme joulukuussa alueemme pahimmassa koronan kiihtymisvaiheessa treenivuoroista yhden pois ja tuolloin treenaamisemme lämmittämättömässä ulkohallissa.

-Mikkelissä treeniolosuhteet eivät ole muutenkaan kaikkein suotuisimmat juuri tänä talvena, sillä vanhan kuplahallin tilalle rakennetaan uutta. Tällä hetkellä treenit ovat liikkasalissa kahdesti viikkoon ja helmikuun alkupuolella kävimme lisäksi kerran viikossa treenaamassa Kuopiossa tekonurmialustalla. Urpolan tekonurmellakin vedettiin jo kahdet treenit tammikuussa, mutta pakkasraja luo haasteensa etenkin tässä sydäntalvella kentän hyödyntämiselle. Lisäksi Urpolan kenttä on meillä Mikkelissä ainoa tekonurmikenttä, jota ylipäätään pidetään sulana talvella pienellä pakkasella eli käyttäjiä kentälle on tänä talvena monta ja vuorot näin ollen rajalliset.

-Kevättä ja muidenkin ulkokenttien sulamista odotellaan siis jo kovasti!

Lähde: Bouncers

Kuvat: Mika Lindholm, Bouncers

Katso viime kauden I-divisioonan loppuottelu Bouncers  Eagles (6.9.2020)