Lasten turnauskausi päättyi Hämeenlinnassa

U13 sarjassa pelattiin kuusi turnausta, jonka lopuksi sarjan kuninkaaksi kruunattiin Espoo Devils, joka kukisti loppuottelussa Kotka Eaglesin.

Erityiskiitokset turnauksia järjestäneille seuroille ja turnauspäälliköille. Kotka Eagles/Tanja Järnstedt. Seinäjoki Crocodiles/Antti Hemminki, Hyvinkää Falcons/Terhi Puukka, Tampere Saints/Nadja Mattila, Porvoo Butchers/Viveka Mörne, Espoo Devils/Kalle Söderholm ja Hämeenlinna Tigers/Aleksi Kokkonen. Turnaukset sujuivat kauttaaltaan hienosti ja Suomen urheileva nuoriso pääsi pelaamaan U13 ja nuorempien  ikäluokassa jenkkifutista.

U11 ikäluokassa riitti vauhdikkaita tilanteita.

U11 turnauksiin
osallistui ahkerimmin Porvoo Butchers, joka osallistui jokaiseen kuuteen turnaukseen. Muut osallistuneet olivat Seinäjoki Crocodiles, Tampere Saints, Helsinki East City Giants, Jyväskylä Jaguars, Helsinki Roosters; Kuopio Steelers ja Wasa Royals. Hauska tapahtuma oli Porvoon turnauksessa pelattu U7 ystävyys ottelu Porvoon Butchersin ja Helsinki Roostersin välillä.

U13 1D väkevää finaalivääntöä Kotka Eaglesin ja Espoo Devilsin välillä.

U13 1-divisioonan finaali Espoo Devils-Kotka Eagles

Hämeenlinnan turnaus huipentui finaaliotteluun, jossa läpi kauden kärkipaikkoja pitäneet Espoo Devils ja Kotka Eagles ottivat yhteen. Devils puolusti mestaruutta viime vuodelta. Ottelun hahmo oli Devilsin Luka Nuorivaara, joka aloitti pistetehtailun heti ensimmäisellä pallonkannolla. Pelinrakentaja Kosti Söderholm juoksi lisäpisteet. Devils-Eagles 8-0. Nuorivaara teki myös juoksupelillä seuraavan touchdownin. Devils-Eagles 14-0.
Mainiosti läpi kauden pelannut Eaglesin pelinrakentaja Atte Mähönen otti osansa kovaa taklaavien espoolaisten osumista. Eaglesin hyökkäysrytmi katosi hetkeksi, kunnes kotkalaisten puolustus kunnostautui ja kaapi itselleen irtopallon. Jatkotilanteesta Mähönen heitti toisen polven jenkkifutari Oliver Thesleffille pitkän maalisyötön. Devils-Eagles 14-6.
Aiemmin purjehdusta harrastanut Nuorivaara purjehti seuraavan Devilsin maalin lähietäisyydeltä. Devils-Eagles 20-6.
Kotkalaiset vastasivat huutoon ja Eaglesin parivaljakko Mähönen-Thessleff vastasi heittämällä tehdystä kavennusosumasta. Devils-Eagles 20-12.
Jakson lopussa Luka  Nuorivaara teki kolmannen maalin ja Söderholm ryskäsi 2 pistettä lisää. 28-12 Devils-Eagles jäi ottelun taukotulokseksi.

Toisella pelipuoliskolla 180cm pitkä wr/qb Sampo Nuorivaara pääsi pisteiden makuun, kun hän ensin teki Kosti Söderholmin syötöstä maalin ja lisäsi 2 pistettä heiton vastaanotolla. Devils-Eagles 36-12.
Nuorivaara show jatkui seuraavaksi syötönkatkon muodossa. Devils siirtyi juoksumaalilla ja Söderholmin lisäpistepelillä varman tuntuiseen johtoon. Devils-Eagles 44-12.
Kotka Eagles jatkoi tutulla reseptillä maalien tekemisessä. Atte Mähösen kaaripallo tavoitti Onni Thesleffin. Devils-Eagles 44-18.
Ottelu päättyi selvänumeroisesti sarjaa hallinneen Espoo Devilsin voittoon 62-24 (28-12). Eagles taisteli loppuun asti ja pystyi vielä neljännen kerran tekemään Mähönen-Thesleff tutkaparilla maalin.

Eaglesin linjapuolustaja Onni Juanico säkitti ottelussa kertaalleen ja oli useasti pelinrakentaja kimpussa. Sisu Paldan osoitti myös pelimiehen merkkejä. Sampo Perttilä oli varmaotteinen ja oikeaoppisesti taklannut nuori lupaus. Espoo Devilsin valmennusruorissa lupaavaa jälkeä tekivät nuoret miehet Nooa Tirri ja Matteo Schildt. Kotka Eaglesin päävalmentaja Charlie Ovey apuvalmentajineen jaksoi riemuta ja pitää hyvää spiriittiä yllä läpi ottelun.

U13 1-divisioonan pronssiottelu oli jännitystä täynnä aina viimeisille minuuteille asti. Pienikokoinen ja nuoremmalla kokoonpanolla liikkeellä ollut Butchers kiusasi Turku Trojansia loppuun asti.  Trojansin rutiini ja ennen kaikkea onnistunut heittopeli toi turkulaisille pronssiset mitalit.  Pelinrakentaja Aleksi Suomi onnistui heittämään useamman maalin Titus Virtaselle. Turku Trojans – Porvoo Butchers 48-44 (28-14).
Ottelu oli myös 28 vuotta Turku Trojansin eri joukkueita valmentaneelle Pasi ”Sipa” Silgrenin jäähyväisottelu. Sillgren valmensi myös menestyksellä U19 nuorten maajoukkueessa tukimiehiä vuodet 1995-2003.