1

Liittohallitus päätti sarjaohjelmiin tehtävistä välittömistä muutoksista

Sarjojen osalta liittohallitus päätti, että tilanteen kehittymistä seurataan Suomen hallituksen nyt asettaman poikkeustilan ajan (13.4.) ja mahdollisia laajempia päätöksiä sarjoihin tehdään 16.4. pidettävässä hallituksen kokouksessa, kun tilanne ja valtiovallan mahdolliset päätökset jatkosta ovat paremmin selvillä.

Korkeakoulu- ja U20 sarja siirretään syksylle

Korkeakoulusarja ja nuorten U20 sarjat on jo nyt päätetty siirtää pelattavaksi syksylle. Muissa sarjoissa toukokuulle merkityt pelit tullaan siirtämään kesälle. Ottelusiirrot toukokuulta ovat välttämättömyys, koska joukkueille halutaan myös yhteistä harjoitusaikaa ennen kauden alkua.

Varautumissuunnitelma tilanteen pitkittymiseen

Kaikissa sarjoissa valmistellaan vaihtoehtoinen sarjaohjelma, jossa pelit alkavat vasta Juhannuksen jälkeen. Varasuunnitelman mahdollisesta käyttöönotosta on tarkoitus päättää viimeistään huhtikuun puolivälin kokouksessa. Sarjapäälliköt pitävät yhteyttä seuroihin eri sarjojen osalta valmistaakseen ehdotukset liittohallitukselle vaihtoehtoisista sarjoista.

Talousvaikutukset tarkassa seurannassa

SAJL:n hallitus seuraa nykytilanteen talousvaikutuksia tarkasti ja on jo selvittänyt liiton taloudellista tilaa Olympiakomitealle yhdessä muiden lajiliittojen kanssa. Juuri nyt ei ole tarvetta tehdä välittömiä laajempia toimenpiteitä talouden osalta. Tilanteen pitkittyessä tarve muutoksiin kasvaa merkittävästi. Toimintakatkos osuu jo nyt kahdelle keskeisimmälle lisenssimaksukuukaudelle. Mikäli sarjatoimintojen käynnistyminen viivästyy lisää, ovat sopeutustoimet väistämättömiä myös meidän lajissamme.

Koronaepidemian negatiiviset vaikutukset urheilun ja liikunnan alueella ovat myös Opetus- ja Kulttuuriministeriön seurannassa. Ministeriö selvittää yhdessä maamme hallituksen kanssa parhaillaan toimia liikunta- ja kulttuurisektorin tukemiseksi.

Yhdessä tekeminen, lajirakkaus, periksiantamattomuus

Vaikeassa tilanteessa on hyvä muistaa yhdessä sopimamme arvot ja nojautua niihin; yhdessä tekeminen, lajirakkaus ja periksiantamattomuus, joita ohjaavat reilun pelin periaatteet ja urheilun eettiset arvot. Nämä kaikki ovat asioita, jotka auttavat meidät läpi näiden vaikeiden aikojen ja mahdollistavat tulevaisuudessa rakkaan lajimme suosion kasvattamisen.

Pysytään terveinä ja noudatetaan viranomaisten ohjeita säntillisesti!

Tuoreet tiedot koronaviruksesta