1

Miesten I-divisioonassa täysi sarjakierros

Eagles – Nordmen lauantaina klo 16.00, Kotka

Isäntäjoukkue Eagles saa Puistolassa vastaansa nälkäisen sarjanousijan. Nordmenin taival 1-divisioonassa alkoi nihkeästi UNC:tä vastaan, mutta avaus pelin toisella puoliskolla, alkoi Rovaniemeläisten peli jo parantua huomattavasti. Toisella sarjakieroksella Saints osoittautui kotonaan pelanneelle sarjanousijalle liian kovaksi palaksi, mutta tulosta katsomalla, oli peli jo huomattavasti tasaisempi, kuin kauden ensimmäinen koitos. Nordmen on päässyt mukaan 1-divisioonan vauhtiin tahmean kauden avauksen jälkeen ja Kotkassa odotetaan vastustajan käyvän päälle nälkäisenä.

Saints-Bears lauantaina klo 17.30

Tampereella on tällä viikolla odotettavissa tasainen ja fyysinen vääntö, kun miesten ykkösdivarin sarjataulukon keskivaiheilta löytyvät Tampere Saints ja Pori Bears kohtaavat Pyynikin urheilukentällä lauantaina 8.8. klo 17.30 alkaen. Ennakko-odotuksia ottelun voimasuhteista on vaikea asettaa, sillä joukkueet ovat pelanneet sarjassa niin ristiin, ettei tasoa voi arvuutella edes vastustajien kautta. Lauantain ottelu asettaakin ykkösdivarin voimasuhteita selkeämmiksi koko sarjan osalta.

Saintsin kokenut tukimies ja valmennusryhmään kuuluva Mikko Aspinen kertoo odottavansa hyvää, fyysistä ottelua:

-Koronan lyhentämällä kaudella kaikki pelit on merkityksellisiä, ja kun molemmat joukkueet ovat aloittaneet kautensa 1-1, ottelun lopputuloksella alkaa olemaan jo iso vaikutus tulevia välieriä miettien. Pelistä tulee varmasti äärimmäisen mielenkiintoinen ja fyysinen matsi.

Saintsin taklaustilastoja tällä kaudella johtava Aspinen nostaa vastustajalta esiin  pelinrakentaja Taylor Watkinsin sekä kahteen suuntaan pelaavat laitahyökkääjä -takapuolustaja Domenik Olneyn ja keskushyökkääjä-takapuolustaja Peter McMahonin:

-Tärkeintä meille on saada pidettyä vastustajan import-pelaajat aisoissa, eli pelata kurinalaista puolustusta ja taklata erittäin hyvin. Tässä pelissä toivoisin, että päästään kanssa uudelle tasolle taklaamisen ja pallonriistojen kanssa. 

Aspisen itsensä lisäksi Saintsin puolustuksessa kannattaa seurata tukipuolustaja Janne Sulinia, sillä Aspisen mukaan tämä on ”viime kaudesta kehittynyt tolkuttomasti urheilijana ja luutii luotettavasti ympäri kenttää”.

Aspisella on kova luotto Saintsin juoksupeliin:

-Hyökkäyksessä pidetään bussi liikkeessä ja ei anneta vastustajalle edes toivoa päästä kentälle. Keskushyökkääjäkolmikkomme Lehtonen, Kettunen ja Airaksinen tulee juoksemaan erittäin kovatasoisen hyökkäyksen linjan takaa varmasti fyysisesti ja näin kuluttamaan vastustajan puolustuksen.

Seurata kannattaa myös kotijoukkueen pelinrakentaja Eero Hiltusta, joka pelaa ensimmäistä kauttaan hyökkäyksen kapellimestarina – ja hoitaa hommaa suvereenisti.

United Newland Crusaders – East City Giants, sunnuntaina 16.30, Lohja

Vahvasti kauden avauksissa jyrännyt UNC saa sunnuntain kamppailussa vastaansa kaksi edellistä peliään hävinneen ECG:n.  Tuttuun tapaan kotijoukkue tarjoilee suoran striimin ottelusta.

Katso peli:  Crusaders TV