Miesten lippupallomaajoukkueella onnistunut aloitusleiri

Suomen miesten lippupallomaajoukkue aloitti valmistautumisen Lahden MM-kisoihin kartoittaen maajoukkueringin pelaajia.

 

 

31 pelaajaa saapui miesten lippupallomaajoukkueen avausleirille, joka pidettiin Pasilan urheilutalolla.  Reserviin jäi vielä yli 10 kokelasta, jotka eivät päässeet tälle leirille. Leiripäivä polkaistiin käyntiin kahdella testillä, 1-loikalla ja 20 jaardin shuttlella. Kärjestä löytyy tuttuja nimiä miesten maajoukkueesta Johannes Jauhiainen ja Willem Kajander sekä nuorten maajoukkueen Aleksi Hirvonen.  Listalta löytyi  myös tuoreita nimiä kuten esimerkiksi nopeimman shuttle ajan yhdessä Toni Lemmetyisen (ex Vantaa TAFT Vaahteraliiga) kellottanut Lasse Kukkonen Joensuusta. Hän omaa vankan SM-tason lentopallotaustan. Vastaavasti molemmissa sarjoissa kärkiviisikkoon kiilannut Niilo Anttilan tausta löytyy koripallosta.

1-loikka TOP-5

1. Jauhiainen Johannes 300
2. Kajander Willem 298
3. Anttila Niilo 283
4. Sipari Ville 283
5. Sutelainen Mitro 277

20 yd shuttle TOP-5

1. Kukkonen Lasse 4.26
2. Lemmetyinen Toni 4.26
3. Jauhiainen Johannes 4.28
4. Anttila Niilo 4.31
5. Hirvonen Aleksi 4.32

Testien jälkeen päivä jatkui perinteisellä kaavalla, jossa erilaisten pallonkäsittelyn,  1 vs 1 -treenejä,  hyökkäys- ja puolustusdrillejä sekä ottelunomaista harjoittelua. Maajoukkueleirille osallistui ilahduttavasti myös uusia pelaajia, joilla ei ole ollenkaan kokemusta amerikkalaisesta jalkapallosta tai lippupallosta. Uudet kasvot tuovat lisäarvoa joukkueeseen varsinkin, kun pelaajistoa oli  eri puolilta  Suomea mm. Turusta,  Seinäjoelta, Joensuusta, Tampereelta, Hämeenlinnasta, Kouvolasta ja Porvoosta pääkaupunkiseudun lisäksi.

 

Lippupallon valmennukseen ja erityisesti pelinrakentajien pelipaikkaan USA:ssa perehtynyt Petrus Penkki oli myös leirillä mukana. Penkki ohjasi  päivän aikana pelaajia oikealle reitille  heittohyökkäyksen suhteen. Kokenut takakenttävalmentaja Kari Titola antoi vierailevana valmentajana arvokasta panostaan puolustuksen harjoittamisessa.

Päävalmentaja Tuomas Heikkinen ilmaisi tyytyväisyytensä avausleirin kulkuun.

–  Hienoa, että  porukkaa oli runsaasti. Viesti on selvä – urheilijat mahtuvat mukaan. Jatkovalintoja tullaan tekemään ilmenneen urheilullisuuden  perusteella yhtä paljon kuin tämänhetkisen lajiosaamisen. Nytkin sunnuntaina mukana oli urheilullisia kavereita lajin ulkopuolelta, joilla uskon olevan mahdollisuuden kehittyä  mj-pelaajiksi jos kipinä saadaan syttymään.
Flag on valtava mahdollisuus lajillemme. Nyt pitää saada matalan kynnyksen pelitoimintaa käyntiin koko maassa, ja pitää silmät auki mahdollisten huippu-urheilijoiden mukaan ilmestymisen varalta. Hienoa, että Petrus Penkki on myös innostunut olemaan maajoukkueen flag-pelitavan rakentamisessa mukana.

Miesten maajoukkue harjoittelee jatkossa seuraavasti:

URHEA-hallissa, Mäkelänkatu 47, Helsinki su 10. joulukuuta 2023 klo 14-17 ilmoittautumiset
URHEA-hallissa, Mäkelänkatu 47, Helsinki la 13. tammikuuta 2024 klo 13-16

Lippupallomaajoukkueen avausleiri antoi vahvan signaalin siitä, että tulemme elämään mielenkiintoisia flagi-aikoja. Lajista kiinnostuneet urheilijat voivat antaa yhteystietonsa valmentajistolle täällä.