1

Mustangs U17 mestariksi

2019 finaali u17

Vantaa TAFT:in ja East City Giantsin yhdistelmä joukkue kukisti Roostersin 52-0. 1-divisioonan voittaja oli Tampere Saints ja 2-divisioonan Hämeenlinna Tigers.

Aurinkoinen Tikkurilan keinonurmikenttä oli U17 SM-sarjan finaalin näyttämönä. Ottelun Ottelun oli seuraamassa noin 250 katsojaa.

Alku oli tasainen kuten yleensä finaaleissa. Mustangsin päävalmentaja Teppo Viljasta paikannut Henri Kurki luotti ottelun alussa juoksupeleihin. Ron Efrati hoiti kiertopelit ja 110kg muskeliback Bergan Dugan juoksi linjanläpipelit. Parivaljakko kuljetti 95 jaardia pelivälinettä eteenpäin ja Dugan junttasi avausosuman 6-0 ensimmäisen neljänneksen puolessa välissä.

2. qtr aluksi Roosters pääsi 11 jaardin päähän maalista. Markus Asplund otti pelinrakentaja Jerry Silomaan heiton kiinni maalialueella, mutta joukkue oli syyllistynyt virheeseen. Tämän jälkeen Mustangsin puolustus oli tiukkana ja pakotti helsinkiläiset taaksepäin 4./30 tilanteeseen. Tasoitusmaalia ei lopulta tullut.

Mustangsin 14-vuotias laitahyökkääjä Nooa Kurki otti 25 jaardin heiton kiinni, joka toi joukkueen maalintekotilanteeseen. Pelinrakentaja Anton Kalliokoski kantoi palloa muutaman kerran ja viimeisteli  kotijoukkueen toisen maalin. Lisäpistepeli epäonnistui. Mustangs johti 12-0. 

Roostersin juoksuhyökkäys ei edennyt ja kun  peliaikaa oli jäljellä 4:18 Tommy Nylund juoksi 18-0 numerot Tikkurilan Urheilupuiston tulostaululle. Nooa Kurki otti 2 pisteen arvoisen heiton ja lisäsi johtoa 20-0 tilanteeksi.

U19 maajoukkueessa esiintynyttä tight end Aleksi Närheä puolustettiin tarkasti. Hän oli yksi Roostersin hyökkäysase kunnes hänet ajettiin ulos ottelusta.

# 33 Ron Efrati oli kovassa kunnossa ja hän liikkui liukkaasti sivusuunnassa ja porhalsi ottelussa toisen maalinsa ja joukkueensa 26-0 johtoon. Nooa Kurki lisäsi 2 lisäpistettä.  Mustangsin taukojohto oli selvä 28-0.

Kolmannella neljänneksellä Jerry Silomaa heitti aktiivisemmin. Ebbe Westerberg ja Alvar Fagerroos ottivat koppeja, mutta Roosters ei päässyt enää ottelussa maalintekoalueelle.

Kentän hahmo Ron Efrati teki 60 jaardin kiertopelillä 34-0 johtonumerot ja lisäsi 2 lisäpistettä. 13-vuotiaasta asti amerikkalaista jalkapallo harrastanut Efrati pelasi kesän TAFT:in miesten edustusjoukkueessa.

Mercy rule eli suora ajanotto tuli käyttöön 36-0 tilanteessa. Varmasti pelannut tukimies 190cm 95 kiloinen Felix Salonen otti ottelun ainoan syötönkatkon. Tämän jälkeen Tommy Nylund pohjusti ottelun seuraavan maalin pitkällä kiinniotollaan. Ron Efrati jatkoi maalitehtailuaan ja  teki Kalliokosken heitosta 14 jaardin maalin. Efrati viimeisteli myös lisäpisteet ja tilanteeksi saatiin 44-0.

Mustangsin Valtteri Rajala teki ottelun viimeisen maalin. Santeri Kotavalko teki 2 lisäpistettä ja loppunumeroiksi 52-0.

Roostersin hieman kevyempi kalusto ei riittänyt tässä finaalissa tasaiseen yhteenottoon. Mustangsin hyökkäyslinja ot Samuel Leppänen, og Sampo Leppänen, c Niko Timoskainen, og Niko Pitkänen, ot Veeti Stenman. Taisteluhalua joukkueella kuitenkin riitti, mutta Mustangsin yhdistelmä oli tällä kertaa mestariainesta.

U17 SM-finaalin game MVP rb Ron Efrati,  Mustangs
U17 SM-finaalin team MVP ol Sampo Leppänen,  Mustangs
U17 SM-finaalin team MVP qb Jerry Silomaa, Roosters

1-divisioonan voittajaksi selvisi voitokkaan kauden pelannut Tampere Saints. Joukkue kukisti Wasa Royalsin 28-14 (14-6).

Ottelun MVP oli rb Erik Tavasti

Otteluraportti

2-divisioona loppuottelussa Hämeenlinna Tigers kukisiti Sipoo Bulldogsin ja Lohja Lionsin yhdistelmäjoukkueen Knightsin 60-28.

Ottelun MVP oli Tigersin pelinrakentaja Jaakko Jokinen.

Ron Efrati oli ottelussa pitelemätön ja myös koko ottelun MVP pelaaja.
Ron Efrati oli ottelussa pitelemätön ja myös koko ottelun MVP pelaaja.