Naisten MM-kisoissa pelataan sunnuntaina mitaleista Vantaalla

Vantaalla pelatut amerikkalaisen jalkapallon MM-kisat huipentuvat sunnuntain mitalipeleihin. Suomi pelaa klo 16:30 pronssista vastassaan kaikissa aiemmissa MM-kisoissa hopealle yltänyt Kanada. Mestaruudesta taistelevat USA ja Iso-Britannia.

Amerikkalaisen jalkapallon MM-kisojen pronssiottelussa Suomi tavoittelee MM-historiansa kolmatta pronssista mitalia. Edellisissä MM-kisoissa Kanadan Langleyssä 2017 Suomi jäi mitalipelien ulkopuolelle ja oli lopulta kisojen viides.

Iso-Britannia on ensimmäinen eurooppalainen joukkue, joka yltää MM-finaaliin amerikkalaisessa jalkapallossa. Brittinaisten tietä mestaruusotteluun helpotti luovutusvoitto Meksikosta. Välieräpelissään britit voittivat Kanadan 13-20.

Suomen naiset ovat jo ehtineet tehdä MM-kisojen historiaa voittamalla pelineljänneksen ja koko puoliajan lajia dominoineelta Yhdysvalloilta. Vastaavaan ei ole yltänyt kukaan aiemmissa kisoissa. Sunnuntaina vastaan asettuu kolminkertainen MM-hopeamitalisti Kanada. Suomi ei ole koskaan voittanut maajoukkuetasolla pohjoisamerikkalaista joukkuetta amerikkalaisessa jalkapallossa, mutta sunnuntaina siihen on erinomaiset mahdollisuudet.