1

Naisten Vaahteraliiga käyntiin heinäkuussa

Naisten Vaahteraliigassa pelaavat kaudella 2020 Helsinki Wolverines, Turku Trojans, Tampere Saints sekä West Coast Phoenix Raisiosta. Joukkueet pelaavat yksinkertaisen sarjan, joka alkaa 25-26.7. ja huipentuu 5.9. pelattavaan finaaliin. Jenkkifutikselle poikkeuksellisesti kaudella 2020 pelataan myös pronssipeli. Sarjan mestaruutta puolustaa Helsinki Wolverines. Viime kauden toinen finalisti, Pietari Valkyries (Venäjä) ilmoitti luopuvansa sarjapaikastaan jo aiemmin.

”Kaikilla joukkueilla on ollut omat haasteensa koronakevään aikana, mutta kaikilla oli myös halu pelata tänä vuonna SM-mitaleista. Yksinkertainen sarja sekä pronssiottelun pelaaminen takaavat joukkueille saman ja kohtuullisen määrän pelejä kauden aikana” kertoo SAJL:n naisten liigasta vastaava sarjapäällikkö Petra Eloranta.

Joukkueet ovat päässeet aloittamaan täysipainoisen joukkueharjoittelun kesäkuun 1. päivänä, kun valtiovallan asettama yli 10 hengen kokoontumisrajoitus purettiin. Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto seuraa tiiviisti pandemian kehittymistä ja reagoi tarvittaessa tilanteisiin.

Haasteena kenttävuorot

Naisten liigajoukkueiden haasteena on tällä hetkellä pääsarjaotteluidensa kenttävuorojen varaaminen. Kaikki palloilulajit kilpailevat juuri nyt loppukesän tunneista. Tarkempi otteluohjelma julkaistaan heti, kun joukkueet saavat vahvistukset paikkakuntiensa kenttävarauksista.