1

Naisten Vaahteraliigan finaali lauantaina 5. syyskuuta

Naisten Vaahteraliigassa pelasi kaudella 2020 neljä joukkuetta: Helsinki Wolverines, Turku Trojans, Tampere Saints sekä West Coast Phoenix Raisiosta. Yksinkertaisen sarja käynnistyi heinäkuun viimeisenä viikonloppuna.  Joukkueet pääsivät aloittamaan täysipainoisen joukkueharjoittelun kesäkuun 1. päivänä, kun valtiovallan asettama yli 10 hengen kokoontumisrajoitus purettiin. Tiiviin runkosarjan voittajaksi taisteli tiensä Tampere Saints. Sarjassa pelattiin poikkeuskautena poikkeuksellisesti myös pronssiottelu, jonka voittajana Turku Trojans.

Runkosarjan ottelut

  • Wolverines – West Coast Phoenix     37 – 0
  • Trojans – Saints                                 41 – 6
  • Wolverines – Trojans                         14 – 0
  • West Coast Phoenix – Saints              6 – 13
  • Saints – Wolverines                           14 – 0
  • Trojans  –  West Coast Phoenix         49 – 6

Välierät

  • Saints – West Coast Phoenix              26 – 20
  • Wolverines – Trojans                          14 –  6

Pronssiottelu

  • Trojans – West Coast Phoenix            32 – 12

Wolverines ennakkosuosikki

Helsinki Wolverines lähtee peliin ennakkosuosikkina. Joukkue on hävinnyt ainoastaan yhden pelin vuosikausiin ja haluaa revanssia Saintsille kärsitystä runkosarjatappiosta. Joukkue pelaa vahvaan juoksu-uhkaan perustuvaa jenkkifutista ja erityisesti tällä kaudella heitoilla on edetty alle 15% joukkueen kauden aikana etenemistä jaardeista. Wolverines päävalmentaja Pekka Lamminsalo kertoi Ruutu-haastattelussaan, miten finaaliin ollaan valmistutumassa:

-Me ollaan keskitytty ihan perusasioihin ja siihen, miten saadaan meidän juoksupeli toimimaan ja etenkin sitten heittopeli, mikä on tässä jäänyt ehkä eniten koronan uhriksi tällä kaudella. Me ei olla vaan saatu niitä kemioita toimimaan ihan yhtä lailla kuin meidän juoksupelissä.

Runkosarjassa Wolverinesin paras etenijä oli Tyti Kuusinen, jolle kolmeen peliin kirjattiin jaardeja yhteensä 272. Vähemmälle huomiolle on jäänyt Anna Martola, joka kirjasi kahdessa runkosarjapelissään yhteensä 229 jaardia ja näillä sarjan parhaan ottelukohtaisen juoksukeskiarvon 114,5.

Mikäli Wolverines voittaa lauantain pelin tekee se samalla uuden naisten Vaahteraliigan mestaruusputkiennätyksen.  Wolverinesin ohella GS Demons on onnistunut voittamaan mestaruuden kolmena perättäisen vuonna mutta kukaan ei vielä neljästi.  Demonsin kaksi voittoputkea ajoittuivat kausille 2008-2010 ja 2013-2015.

Saints haluaa tosissaan mestaruuden

Tamperelaiset lähtevät historiansa ensimmäiseen Vaahteraliigan finaaliin nälkäisinä. Joukkueen oman ilmoituksen mukaan Saints lähtee ottelussa pelaamaan Vaahteramaljasta tosissaan eikä vilkuile ennakkoasetelmia tai veikkauksia ympäriltä.

Saintsin päävalmentaja Panu Hämäläinen odottaa positiivisin ilmein viikonloppua:

-Hieno fiilis päästä haastamaan hallitseva mestari. Finaaliin valmistautumisessa on aina oma hieno tunnelmansa, mutta samaa jenkkifutista sielläkin on tiedossa, joten ei tässä mitään erikoisuuksia ole lähdetty rakentamaan sen suhteen. Oikein levollisin mielin tässä on saanut valmistautua otteluun. Olemme pyrkineet vain nauttimaan tilanteesta ja kauden viimeisistä viikoista yhdessä.

Lauantaina selviää, lähteekö Vaahteramalja kahdeksan vuoden tauon jälkeen Uudenmaan rajojen ulkopuolelle; edellinen mestari Kehä kolmosen ulkopuolelta on Oulu Northern Lights vuodelta 2012.

Osta liput ennakkoon

Huomioithan, että lippuja naisten Vaahteraliigan finaaliin voi ostaa ainoastaan Lippu.fi sivulta. Tarvittaessa stadionin portilla opastetaan, kuinka ostaminen tehdään Lippupisteen lippukaupasta. Niitä ei siis myydä portillakaan muutoin kuin digitaalisesti palvelun kautta.  Alle 16v sisään todistamalla ikänsä henkkareilla.

Osta lippusi tästä:  Lippu.fi
 

Ottelu tuotetaan suorana Ruutu+ kanavalla ja se on seurattavissa myös globaalisti American Football Inter-national AFI:n verkkopalvelussa.  Suora  Mika Laurilan ja Jasmin Lindqvistin juontama lähetys ja studio käynnistyvat lauantaina klo 12.30

Tutustu myös