1

Naisten Vaahteraliigassa yhden ottelun viikonloppu

Naisten Vaahteraliigassa on kahden avauskierroksen jälkeen ryhmittäydytty kahden voiton ja kahden tappion joukkueisiin. Hieman yllättäen neljä aiempaa mestaruutta voittanut Helsinki Wolverines on edelleen ilman voittoa. Viikonlopun ainoassa kamppailussa Wolverines ja Phoenix pelaavat sunnuntaina sarjan jumbosijan välttämisestä.

Wolverines lähti sarjaan ennakkosuosikkina pitkälti voittoisaan historiaan perustuen, mutta talvikauden harjoittelemattomuus on näkynyt joukkueen otteissa jopa dramaattisesti kahdessa ensimmäisessä pelissä.  Trojans murskasi helsinkiläiset ensimmäisellä kierroksella lukemin 0-58 (0-27) ja sarjanousija Bouncers otti täydet pisteen kotipelistään lukemin 38-16 (22-0).  Wolverines-päävalmentaja Pekka Lamminsalo myöntää, että sunnuntain peli on sarjataulukon kannalta tärkeä, mutta onneksi joukkueen pelivalmius on kohentunut:

-Alkukausi on ollut meille käytännössä kirimistä pelivalmiudessa ja on selvää, että emme ole vielä päässeet siihen rytmiin, jossa haluamme olla. Iso vastuu tästä on itselläni ja en ole pystynyt pistämään pelaajia riittävästi siihen asemaan, että he voivat keskittyä vain suorittamiseen.

-Kehityksen suunta on kuitenkin ollut oikea ja fokus on tässä pelissä siinä, että saamme onnistumisia tasaisemmin ja jatkuvammin. Sarjataulukon näkökulmasta peli on tietenkin tärkeä, mutta tulos tottelee tekemistä ja tästä syystä on turha vilkuilla tulostaululle liikaa itse pelin aikana.

Phoenixilla ensimmäinen voitto hakusessa.

West Coast Phoenix on Wolverinesin lailla aloittanut kautensa kahdella tappiolla. Kauden avauspelissä Bouncers oli parempi lukemin 0-30 (0-30) ja Varsinais-Suomen hegemoniakamppailussa Trojansia vastaan turkulaiset veivät voiton 0-27 (0-7). Avausottelussa Phoenixin suurin etenemisvastuu osui Emmi Karrulle, joka keräsi komeat 123 jaardia peräti 27 juoksuyrityksellään.  Trojansia vastaan Karru ei pelannut ja tulos näkyi joukkueen tilastoissa ainoastaan yhden jaardin nettoetenemisenä juoksupeleillä.

Phoenixille sunnuntain pelissä tavoitteena on tehdä kauden avaustouchdown sekä saavuttaa seuran kaikkien aikojen ensimmäinen vaahteraliigavoitto.

Naisten Vaahteraliigan kolmannen kierroksen ottelu Wolverines – West Coast Phoenix pelataan sunnuntaina 18.7. Helsingissä Käpylän Velodromilla. Ottelun kickoff on 16.00 ja suora lähetys Ruutu+ kanavalla käynnistyy jo 15.55.

Tutustu:  Sarjaohjelma