1

Poikien U17 maajoukkue kokoontui virtuaalisesti

Suomen U17 maajoukkueen katsastusleiri on kokenut lukuisia vastoinkäymisiä covid-epidemian puristuksissa. Maajoukkueen johto ei ole kuitenkaan jäänyt odottelemaan parempia aikoja.  Lähes 70 maajoukkuekandidaattia kokoontui 9. tammikuuta etäleirille.

Huono-onnisen poikien U17 leirin oli määrä kokoontua alun perin Vaasassa lokakuussa laajalle katsastus- ja tekniikkaleirilleen, mutta kiihtynyt pandemiatilanne Pohjanmaalla pakotti siirtämään leirityksen tammikuulle ja Pajulahteen. Covid-19 jyllää nyt tammikuussa edelleen kansakunnan keskuudessa siinä laajuudessa, että toistamiseen leiri on siirretty. Uusi yritys on ajoitettu maaliskuun lopulle (26-28.3.2021) ja paikkana jälleen Vaasa.

Pandemiakausi on pakottanut urheiluyhteisön toimimaan uusilla innovatiivisilla tavoilla säilyttääkseen harrastajansa aktiivisina. Näin toimi myös U17 maajoukkueen johto, joka kokosi tammikuun alussa kaikki leirille ilmoittautuneet virtuaaliselle Zoom-leirille.  Yhden työpäivän mittainen kokonaisuus piti sisällään pelikirjoihin sekä maajoukkueen käytäntöihin tutustumista. Nuorille pelaajille kerrottiin mitä maajoukkuepelaajilta edellytetään ja millainen ohjelma on suunnitteilla ennen tositoimiin pääsemistä. Ohjelmassa oli myös urheilijan terveyteen liittyvien asioiden läpikäyntiä.

Maajoukkueen manageri Henri Kurjen mukaan tapahtuma oli menestys. Kaikkiaan virtuaalitapahtumaan osallistui 67 pelaajaa, joilla kaikilla on varmasti paremmat edellytykset osallistua myöhemmin keväällä maajoukkueen katsastusleirille. Virtuaalileirillä tapahtui myös hallittu vallanvaihto joukkueen johdossa. Uusi päävalmentaja Toni Uusitalo otti vastuullisen roolin haltuunsa ja edelleen maajoukkuetoiminnassa mukana oleva Seppo Evwaraye siirtyi hyökkäyslinjan valmentajan tehtäviin.

U17 maajoukkueen kilpailullinen tavoite kohdistuu lokakuun lopulla järjestettäväksi sovittuihin PM-kisoihin. Kisat on määrä pelata Suomessa, mutta tarkemmat yksityiskohdat ovat vielä päättämättä ja aikataulu on riippuvainen kansainvälisestä pandemiatilanteesta.