1

Royalsin uusi yhteistyömalli madaltaa lasten harrastamisen kynnystä

Wasa Royalsin miesten edustusjoukkueen pääyhteistyökumppani VILPE Oy laajentaa yhteistyötään seuran kanssa. Mustasaarelainen ilmanvaihto- ja erikoiskattotarvikkeita valmistava yritys on ollut Wasa Royalsin miesten pääyhteistyökumppani jo vuodesta 2019.

Nyt sponsorointia on laajennettu Royalsin junioritoimintaan ja vuonna 2020 käynnistettyyn naisten joukkueeseen.

Uutena mallina tukea suoraan perheille

Yhteistyön avulla jenkkifutiksen pelaamisen mahdollisuus tarjotaan erityisesti niille lapsille, joille jotkut lajinomaisista kustannuksista olisi ylipääsemättömiä kynnyksiä pelaamisen aloitamiselle. Mallissa tukea saa 10 lasta, jotka eivät muuten pystyisi harrastamaan amerikkalaista jalkapalloa kausimaksujen takia. Tuki ohjataan perheille Hope ry:n kautta. Lisäksi VILPE on nyt Royalsin U20-joukkueen pääsponsori.

Wasa Royalasin puheenjohtaja Martti Kass on tyytyväinen uudesta sopimuksesta:

-Vähävaraisten lasten kausimaksujen korvaaminen on todella hieno idea VILPEltä. Sen ansiosta lapset pystyvät harrastamaan sitä, mistä pitävät. U20-joukkue on puolestaan tärkeä etappi ennen siirtymistä edustusjoukkueeseen. Royalsin U20-joukkuehan on sarjansa hallitseva Suomen mestari. 

Vauhtia naisten toimintaan

Sponsorisopimuksilla on suuri merkitys myös naisten joukkueelle, sillä vuonna 2020 perustettu joukkue tarvitsee tukea muun muassa pelipaitojen ja varusteiden hankintaan.  Royalsin naisjoukkueen sponsoriryhmän jäsen Janica Nyman kertoo, miten uusi sopimus yllätti toimijat:

-Aluksin pyysin VILPEä mukaan sponsoriksi pienemmällä summalla. Yllätyin positiivisesti, kun he halusivatkin ryhtyä pääsponsoriksi kuten miesten joukkueessa

VILPE Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Saikkonen on tyytyväinen tapaan, jolla vaasalaisseura on panostanut yhteistyöhön.

-Olemme tehneet jo pitkään yhteistyötä Royalsin miesten joukkueen kanssa, ja meille oli luonnollista ulottaa tuki myös naisiin ja nuoriin. Royals on satsannut paljon yhteisöllisyyteen, ja sitä me arvostamme.

Korona vaikeuttanut sponsoritilannetta

Puheenjohtaja Kass kertoo, että koronaepidemian takia sponsoritilanne on vaikeutunut ja osa sopimuksista on jäädytetty. Pääsponsorin tuella on nyt entistä suurempi merkitys. Kassin mukaan VILPE on ollut seuran kivijalkatukija jo pitkään.

Lähde: Royals

Kuva:  Jari Turunen