1

Steelers uusi mestaruutensa Lahdessa

Kuopio Steelers otti toisen perättäisen mestaruutensa kukistamalla Helsinki Roostersin Lahden Stadionilla Vaahteraligan loppuottelussa lukemin 14-0 (7-0). Märällä kentällä pelatusta ottelusta tuli kahden kovan puolustuksen kaksintaistelu.

Vaahteraliigan runkosarjan voittaja Steelers otti puhtaan voiton Roostersista Lahdessa. Molempien joukkueiden puolustukset pelasivat hyvän pelin, mutta vain toinen joukkueista onnistui pitämään oman päänsä puhtaana ja ansaitsi voiton sunnuntaina. Vaahteramalja XLII oli jo toinen perättäinen loppuottelu, jossa Kuopio Steelersin puolustus pitää vastustajan nollilla. Kauden 2020 päätteeksi Steelers voitti niin ikään helsinkiläisen Wolverinesin samaisella Lahden Stadionilla lukemin 21-0.

Kaksi parasta puolustuslinjaa

Steelers voitti pelin 14-0 ja edetyt jaardit 298-207.  Runkosarjan peleissä helsinkiläiset olivat edenneen keskimäärin 372 ja kuopiolaiset peräti 434 jaardia, mutta sunnuntaina puolustukset pitivät pintansa jaardien ja maalien suhteen.

Roosters päävalmentaja Juha Hakala antoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa tunnustusta vastustajan puolustusmiehistölle:

– Kuopion puolustus oli vaan niin tiukka, että heitoissa ei päästy rytmiin missä vaiheessa. Juoksuilla saatiin ihan isoja siivuja ja kun saatiin hyökkäys rullaamaan, sitten fumblattiin pallo

Myös Steelersin Pekka Utriainen antoi tunnustusta molempien puolustuksille:

– Meidän puolustus pelasi vahvasti, mutta niin pelasi vastustajankin. Tässä pelissä näkyi puolustuslinjojen merkitys. Molemmilla kaksi selkeästi parasta puolustuslinjaa tässä sarjassa. He teki koko ajan sekä heittämisen että juoksemisen hankalaksi. Karppisen Kallella oli hyvä suunnitelma ja niin oli meidänkin valmentajalla.

Lue lisää Vaahteraliigan sivuilta