1

Suomen jenkkifutismaajoukkue pelaa elokuussa paikasta EM-finaaliin

Amerikkalaisen jalkapallon EM-mitalipelien kohtaloa on arvottu reilun vuoden ajan, mutta vihdoinkin IFAF:n suunnalta hyviä uutisia.  Tämän hetken parhaan tiedon mukaan molemmat suunnitellut miesten EM-välieräpelit tullaan pelaamaan ja Euroopan mestaruudesta taistellaan lokakuussa.

Suomen välieräpeli Ruotsia vastaan pelataan Vantaalla MUP-stadionilla lauantaina 7. elokuuta.  Liput otteluun tulevat myyntiin mahdollisesti jo ensi viikon aikana. Tieto EM-pelien pelaamisesta merkitsee sitä, että Suomen miesten maajoukkueen valmistautuminen syksyn peleihin käynnistyy.  Koronatilanteesta johtuen varsinainen karsintaleiri järjestetään vasta semifinaalia edeltävällä viikolla 3-6. elokuuta.

Toisessa välieräpelissä kohtaavat Italia ja Ranska. Maiden kohtaaminen tapahtuu niin ikään 7. elokuuta. Piacenzassa Italiassa. Ranska on siis valmistautunut kokoamaan maajoukkueensa jalkeille siitä huolimatta, että maan kansallinen sarja on peruutettu tämän vuoden osalta.

Suomi eteni omaan välieräänsä voittamalla karsintapeleissä Tanskan ja Hollannin syksyllä 2019.  Elokuussa pelattavien välierien voittajat kohtaavat mestaruusottelussa lokakuussa. Myös pronssiottelu on tarkoitus pelata syksyllä.  Mitalipelien järjestäjämaat valitaan tarjouskilpailuiden perusteella.

Lue myös: Mele Mosqueda miesten jenkkifutismaajoukkueen päävalmentajaksi