Suomi eteni jenkkifutiksen EM-mitalipeleihin voittamalla Tsekin lohkopelissään sunnuntaina

Suomi otti 10-42 (10-14) voiton Tšekistä amerikkalaisen jalkapallon toisessa EM-lohkopelissään. Tšekin Ústíssa pelattu tasaisesti käynnistynyt taistelu kääntyi ottelun toisella puoliajalla Suomen selviin voittolukemiin.

Suomen ja Tšekin kaikkien aikojen ensimmäinen jenkkifutiskohtaaminen käynnistyi tasaisissa merkissä. Ottelun ensimmäisen neljänneksen aikana ei nähty pistesuorituksia molempien joukkueiden puolustusten onnistuessa pitämään vastustajat nollilla.  Ottelun toisella puoliajalla joukkueiden tasoero, sekä pelaamisen rutiini kävivät selväksi Suomen karattua lopulta ylivoimaiseen voittoon

Ottelun toisella puoliajalla Suomen pistetilin avasi Tuukka Lehtonen, joka nappasi pelinrakentaja Ambro Urjanssonin 6 jaardin heiton kiinni maalialueella. Kaikkiaan Urjansson onnistui heittämään ottelussa 5 touchdownia ja 252 jaardia.  Suomen hyökkäys eteni pelissä yhteensä 320 jaardia. Joukkueen potkaisija Aleksi Pulkkinen potkaisi kaikki kuusi lisäpistesuoritusta onnistuneesti haarukkaan.

Suomen puolustuksessa Elmeri Laalo onnistui tekemään komean ”pick-six” suorituksen, eli juoksemaan touchdownin nappaamastaan syötönkatkosta.  Syötönkatkon makuun Suomen puolustajista pääsivät myös Timi Nuikka, Akseli Olin ja Viljo Lempinen.

Peli oli Tšekin maajoukkueelle ensimmäinen vuoden 2019 jälkeen.

Taistelu amerikkalaisen jalkapallon EM-mitaleista jatkuu Suomen osalta välieräpelillä elokuussa 2023. Euroopan mestaruus ratkeaa lokakuussa 2023 pelattavassa finaalissa. Suomi puolustaa EM-peleissä vuoden 2021 pronssista mitaliaan.