1

Suomi julkaisi pelaavan kokoonpanonsa lauantain EM-semifinaaliin

Suomen jenkkifutismaajoukkueen johto julkaisi pelaavan kokoonpanonsa EM-välieräpeliin Ruotsia vastaan. Joukkueen konkareita säestää tukku maajoukkueen ensikertalaisia.

Suomen miesten amerikkalaisen jalkapallon maajoukkue on valmistautunut lauantaina 7.8. Vantaalla pelattavaan EM-välieräpeliin nelipäiväisellä harjoitusleirillä.  Maajoukkueen 57 miehen harjoitusvahvuudesta on nyt valittu Ruotsia vastaan pukeva 45 miehen rosteri. Suomen hyökkäystä johtaa kokenut pelinrakentaja Miro Kadmiry.  Myös Ruotsin pelaava kokoonpano on nyt valmis.

Maajoukkueen yhdysvaltalainen päävalmentaja Mele Mosqueda pitää leiritystä onnistuneena ja lähtee luottavaisena lauantain peliin:

-Valmistautuminen välieräpeliin on onnistunut erinomaisesti huomioiden sen, että joukkueessa on mukana paljon maajoukkueen ensikertalaisia. Olen yllättynyt miten hyvin pelaajien kemiat ovat kohdanneet toisensa ensimmäisestä harjoituspäivästä lähtien. Yleensä yhteisen joukkuehengen rakentamisessa menee useita päiviä.

Kasvavat tartuntaluvut Suomessa laittoivat maajoukkueen reagoimaan suunnitelmissaan ja panostamaan altistavien tilanteiden välttämiseen kaikessa.  Mosqueda on erityisen vakuuttunut suomalaisten kurinalaisuudesta tässä asiassa:

-Pandemian takia toiminnassamme on pakosti ollut ennalta suunnittelematonta joustoa. Kaikki leirillä olleet ovat tehneet ison työn, ja samalla pyrkineet välttämään kaikin keinoin tilanteita, joissa he olisivat altistuneet koronalle. Alun perin emme suunnitelleet näin paljon yhteisiä tilanteina järjestettäväksi etäkokouksina, mutta lopulta emme jääneet oikeastaan mistään paitsi toimiessamme turvallisesti. Arvostan jokaisen maajoukkueessa mukana olevan kurinalaista toimintaa läpi prosessin.

Valmennusjohto kertoi valinnoistaan maajoukkueelle perjantaina klo 16.00

Paljon taitoa takakentällä

Päävalmentaja Mosqueda on erityisen vakuuttunut Suomen hyökkäyksen ja puolustuksen takakentän pelaajien tasosta:

-Minun on pakko kehua, että puolustuksen bäkit ja hyökkäyksen taitopaikkojen pelaajat nousivat vahvasti esille kokonaisuudestamme. Meillä on vakuuttava määrä urheilullisia pelintekijöitä rosterissamme.

Suomen hyökkäystä johtaa Miro Kadmiry ja varamiehenä operoi Ambro Urjansson. Keskushyökkääjinä taistelevat Karri Pajarinen, Tuukka Lehtonen, Nico Barrow, Veikka Lehtonen ja Ville Lindsten. Pelaaviksi laitahyökkääjiksi valittiin Micky Kyei, Ville Karhinen, Alexander Wasiljeff, Marcus Siiskonen, Mikko Seppänen, Arttu Erkkilä, Johannes Jauhiainen ja ensimmäistä kauttaa jenkkifutista pelaava Willem Kajander.

Puolustuksen lukkona lauantaina tulevat olemaan mm. Vaahteraliigan taklaustilastojen kärkipaikoilla olevat Roni Salonen, Timi Nuikka, Niko Kuikka ja Willy Lindfors. Yllätysnimenä maajoukkueeseen valittiin jo kertaalleen uransa lopettanut Santtu Äyräväinen, joka lauantaina pukee leijonapaiden päälleen 28. kerran. Ainoastaan Aarno Sjöblomilla on tätä enemmän maajoukkue-edustuksia (29).

Mosqueda odottaa vastaan hyvin valmistautunutta Ruotsia

Ruotsin maajoukkue on Suomen lailla käyttänyt menneen viikon maajoukkueen leiritykseen. Tyresössä järjestetty leiri oli yhtä päivää Suomea lyhyempi, joten ainakaan aikaan perustuvaa harjoitteluetua vastustajalla ei tule olemaan. Mosqueda odottaa vastaan kuitenkin hyvin valmistautunutta joukkuetta:

-Odotan näkeväni lauantaina hyvin valmistautuneen ja motivoituneen Team Swedenin. He ovat hyvällä syyllä päässeet neljän parhaan joukkoon semifinaalikierrokselle ja se on jo osoitus Ruotsin tasosta.

Ruotsin maajoukkueen päävalmentaja BD Kennedy odottaa Suomesta kovaa vastustajaa:

-Suomen vahvuus pelikentillä on ollut korkea taitotaso sekä valmennus. Odotan jälleen kohtaavani kokoonpanon, joka pelaa kovaa ja loppuun asti jokaisen downin. Ainoa mahdollisuutemme voittoon, on pelata parasta peliämme yksi downi kerrallaan.

Edellisessä EM-tason kohtaamisessa Suomi oli Ruotsia parempi lukemin 35-21 (Kuva: Sami Ranta)

Ruotsin peliä lauantaina johtaa kokenut Philip Juhlin.  Pelinrakentaja vaihtoi kaudeksi 2021 Carstadt Crusadersista Tyresö Royal Crownin paitaan.  Maajoukkuepelaamisen kannalta seuravaihdos toi oman haasteensa sarjojen aikataulujen takia.  Royal Crowns pelaa Ruotsin I-divisioonassa, jonka on määrä aloittaa kautensa vasta elokuun puolessa välissä. Juhlinilla ei ole kesältä takanaan minuuttiakaan tositoimissa pelikentällä.

Suomen sarjoissa pelaavista ruotsalaisista kokoonpanoon on ilmoitettu vain puolustuksen linjamies Benjamin Egbudiwe  (Wolverines). Leirillä mukana olut Filip Jönsson (Roosters) ei ole kirjattuna kokoonpanoon.

Tutustu:  Suomen rosteri

Tutustu: Ruotsin rosteri

Kuvat: Jari Turunen, Heikki Halttunen, Sami Ranta

IFAF European Championship välieräpeli Suomi-Ruotsi lauantaina 7. elokuuta Vantaalla Myyrmäen jalkapallostadionilla. Kickoff 13.30 ja portit aukeavat 12.30. Otteluun ei myydä lippuja portilla. Lunasta sisäänpääsysi Lippu.fi.  Tuhannelle ensimmäiselle huippulaadukas JedX FFP2 hengityssuojain veloiutuksetta.