Suomi tavoittelee sunnuntaina kolmatta MM-pronssiaan

Suomi pelaa sunnuntaina Myyrmäen jalkapallostadionilla naisten amerikkalaisen jalkapallon MM-kisojen pronssisista mitaleista Kanadaa vastaan. Suomi on kohdannut MM-tasolla Kanadan kertaalleen aiemmin ja tuolloin vaahteralippumaan naiset olivat parempia lukemin 34-12.

Suomen joukkue valmistautuu parhaillaan sunnuntain pronssipeliin perehtymällä Kanadan kisasuoritusten tallenteisiin.  Välieräpelissä Suomen parhaana pelaajana palkittu puolustuksen linebakkeri Essi Saastamoinen kertoo joukkueen olleen tyytyväinen USA-peliinsä tappiosta huolimatta:

-Pelin jälkeen oli hyvät fiilikset! Vaikka tappio tuli oli pelillinen suoritus onnistunut. Käytiin peli seuraavana päivänä yhdessä läpi ja löydettiin hyviä onnistumisia ja myös kehityskohtia, joita lähdettiin treeneissä parantamaan.

-Perjantai käytetään kokonaan vastustajan pelejä katsoen ja pelisuunnitelman sisäänajoon sunnuntaita varten. Puolustuksessa USA:ta vastaan tuli onnistumisia laajalla rintamalla, joka antaa hyvää itseluottamusta ja varmuutta puolustuspelaamiseen. Laadukas tekeminen perussuorituksissa ja oikeissa sijoittumisissa kentällä tuo varmasti toivotun lopputuloksen sunnuntaina, Superpesis-taustainen Saastamoinen jatkaa.

Saastamoinen itse pelasi keskiviikkona huikean pelin onnistuen pysäyttämään jenkkihyökkääjän taklauksellaan 11,5 kertaa.  Puolustajan suorituksia intoutui ylistämään mm. Suomen miesten maajoukkueen päävalmentaja Mikko Koikkalainen, joka kertoi Twitter-tilillään Saastamoisen olleen koko kentän paras pelaaja. Kova lausunto, kun kentällä olivat USA:n tähdet.

Suomella kuusi voittoa 11 ottelusta MM-kisojen historiassa

Suomen pelit Tukholman kisoissa 2010

Amerikkalaisen jalkapallon ensimmäiset naisten MM-kisat järjestettiin vuonna 2010 Tukholmassa. Kuuden maan turnauksessa mestaruuden nappasi USA ja hopealle ylsi Kanada. Suomi otti kisoista pronssit kukistamalla Saksan lukemin 26-18.

• Suomi – Itävalta         50-16
  • USA – Suomi              72-0
  • Suomi – Saksa           26-18

Suomen pelit Vantaan kisoissa 2013

Naisten toiset MM-kisat pelattiin Suomessa samalla areenalla Vantaalla, kuin vuoden 2022 kisat. Suomi onnistui uusimaan pronssimitalinsa voittamalla uudemman kerran pronssiottelussa Saksan niukasti 20-19.

• Suomi – Espanja        47 – 0
  • Kanada – Suomi         34-12
  • Suomi – Saksa           20-19

Suomen pelit Langleyn kisoissa 2017

Naisten jenkkifutiksen kolmansissa MM-kisoissa Kanadan Langleyssä mukaan nostettiin Amerikan mantereen kolmas joukkue Meksiko, joka lisäsi kilpailua mitaleista merkittävästi. Suomi sijoittui kisoissa viidenneksi ja kaikki mitalit jaettiin Amerikan mantereen maille. Suomelle voitto sijoitusottelustaan lukemin 35-0.

• Iso-Britannia – Suomi   27-21
  • USA – Suomi                48-0
  • Suomi – Australia          35-0

Suomen pelin Vantaan MM-kisoissa 2022

Vuoden 2022 MM-kisat ovat ensimmäiset, joissa mukana joukkueet kahdeksasta maasta. Vantaan kisat ovat myös ensimmäiset, joissa kaksi eurooppalaista joukkuetta mukana mitalipeleissä.

• Suomi – Ruotsi              49-0
  • USA – Suomi                 28-10
  • Kanada – Suomi           sunnuntaina klo 16:30

IFAF Women´s World Championship 2022 kisat huipentuvat sunnuntain mitalipeleihin.  Suomen pronssiottelu Kanadaa vastaan potkaistaan käyntiin Myyrmäen jalkapallostadionilla klo 16:30.  USA:n ja Iso-Britannian finaali pelataan 19:30 alkaen.

Tutustu:  MM-finaalit kautta aikojen

Kuva: Jari Turunen