Suomi vakuuttavaan avausvoittoon jenkkifutiksen MM-kisoissa

Suomen naiset ottivat komean voiton Ruotsista Vantaalla pelattavien naisten MM-kisojen toisessa ottelussa. Suomi dominoi peliä pallon molemmin puolin ja nollasi Ruotsin lukemin 49-0 (21-0).

MM-kisakaaviossa neljänneksi sijoitettu Suomi otti vakuuttavan voiton Ruotsista lauantaina pelatussa MM-pelissä. Suomi lähti peliin ennakkosuosikkina, vaikka joukkueiden edellinen kohtaaminen vuonna 2019 oli päättynyt ruotsalaisten 14–28 voittoon.

Suomen puolustus piti pelin avauspuolikkaalla ruotsalaiset tiukassa kurissa. Hyökkäyksellä meni hetki aikaa rytmiin pääsemiseen, mutta vauhtiin päästyään suomalaiset onnistuivat tekemään kolme touchdownia.  Suomalaispuolustuksen kivenkova etulinja pusersi Ruotsin avauspuolikkaalla miinusjaardeille, eikä sallinut merkittävää etenemistä heittopeleilläkään.  Ruotsalaishyökkääjät taklattiin avausjaksolla aloituslinjan takana avausjaksolla viidesti ja koko pelissä peräti yhdeksän kertaa.

Suomen pisteidenteon käynnisti Tytti Kuusinen, joka punnersi avaus-touchdownin kahden jaardin etäisyydeltä maaliin.  Ensimmäisen puoliajan kaksi jälkimmäistä maalia olivat Laura Pulkkisen ja Emmi Järnin käsialaa.  Keskushyökkääjän roolinsa ohella lisäpisteitä potkinut Pulkkinen oli läpi pelin erehtymätön onistuen lopulta seitsemässä yhden pisteen suorituksessaan. Tauolle suomalaiset pääsivät johtolukemissa 21-0.

Tytti Kuusiselle kolme touchdownia

Toisella puoliajalla Suomen dominointi jatkui. Hyökkäyksessä isoon rooliin nousi aluksi Suomen tähtikeskushyökkääjä Tytti Kuusinen, joka oli ajoin pitelemätön.  Kuusisen toinen touchdown ja Pulkkisen onnistunut lisäpiste ottelun kolmannella neljänneksellä siirsivät Suomen jo turvalliseen 28-0 johtoon.  Kolmannen neljänneksen toisesta suomalaismaalista vastasi Janika Nikander. Nikander katkaisi Ruotsin pelinrakentaja Linda Widbergin heiton ja juoksi pallon kanssa maaliin.

Kotijoukkueen vahvat esitykset jatkuivat myös pelin viimeisellä jaksolla.  Suomen kuudennen touchdonin pääsi viimeistelemään keskushyökkääjä Mari Jääskelä viiden jaardin juoksullaan ja ottelun loppulukemat 49–0 sinetöi Tytti Kuusinen illan kolmannella maalillaan.

Suomen ylivoimasta kertoo paljon joukkueiden etenemät jaardit. Suomen hyökkäys kuljetti palloa pelissä yhteensä 302 jaardia, kun vastaava luku Ruotsilla oli vain 21.  Kunnia Ruotsin pienestä jaardikertymästä kuuluu upean pelin pelanneelle puolustukselle, jossa lähes 20 pelaajaa onnistui kirjaamaan nimiinsä taklauksia. Laura Pekkarinen pysäytti vastustajan 3,5 kertaa ja Evi Laajapuro kolmesti. Syötönkatkoissa onnistuivat Laajapuro sekä maalin omasta katkostaan juossut Nikander.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Suomen kolmen maalin keskushyökkääjä Tytti Kuusinen ja Ruotsin puolustuksen Elin Thimfors.

Voitto Ruotsista varmisti Suomelle paikan MM-kisojen mitalipeleihin. Vastustaja Suomen keskiviikon klo 16:30 välieräpeliin ratkeaa lauantai-illan USA-Saksa pelissä.

Tutustu: Ottelun tilastot