Suomi voitti Iso-Britannian U19 EM-kisoissa

Suomi kohtasi jenkkifutiksen U19-ikäluokan EM-kisojen B-ryhmän avausottelussaan Iso-Britannian.  Ottelua läpi pelin hallinnut Suomi teki paljon virheitä, mutta ei päästänyt lujasti taistelleita brittejä edelleen. Voitto Suomelle 22-11 (13-3).

Suomi aloitti omat EM-pelinsä epäonnisesti. Vastustajan pelin avannutta aloituspotkua vastaanottanut Noah Choate ei saanut palloa hallintaansa, ja pallo siirtyi briteille hyvistä kenttäasetelmista. Suomen puolustyuksen hyvästä taistelusta huolimatta britit päättivät ensimmäisen hyökkäysvuoronsa kenttäpotkumaaliin siirtyen 0-3 johtoon.

Suomen hyökkäys aloitti oman pelinsä vahvasti edeten pallon kanssa  tasokkaan juoksupelinsä turvin. Jo toisella hyökkäysvuorolla pallo vietiin vastustajan maalialueelle Eerik Tavastin kantamana. Ensimmäisellä puoliajalla suomalaiset onnistuivat tekemään pisteitä taululle Tavastin TD:n lisäksi erikoitilanteista.  Vaahteraliigassa jo nopeutensa osoittanut Luukas Eerola karkasi lentopotkupalautuksellaan pohjiin saakka siirtäen Suomen Eetu Mäki-Maunuksen potkulla höystettynä 13-3 puoliaikajohtoon. Toisella puoliajalla Suomen pistetiliä lisäsivät Niklas Lagström safetyllään, Lassi Pajarinen jouksumaalillaan ja Mäki-Maunus toisella lisäpistepotkullaan.

Suomi hallitsi peliä

Suomi hallitsi neljän neljänneksen ajan kenttää selkeästi, mutta sortui useisiin virheisiin, joista vastustaja sai pallon haltuunsa tarpeettoman hyvistä asetelmista. Lyhyt valmistautuminen turnaukseen näkyi, mutta ennen finaalia maajoukkueella on nyt kaksi päivää aikaa harjoitella ajoituksia kuntoon.

Ottelun jälkeen päävalmentaja Pekka Lamminsalo oli tyytyväinen tulokseen, vaikka sitä ei saavutettu kauniin pelin tuloksena:

-Pelaamisemme ei ollut kaunista millään mittarilla katsottuna, mutta toisaalta olen tyytyväinen voittoon, vaikka se tuli vaikeamman kautta. Nautin erityisesti voitoista, joita saadaan taistelemalla vaikeuksista voittajiksi. Teimme pelissä paljon virheitä, joiden korjaamiseen täytyy keskittyä tulevina päivinä. Toimimme kuitenkin tänään hyvin joukkueena ja se on ainoa asia, joka nyt on tärkeää.

Suomen voitto oli U19-maajoukkueen päävalmentajana debytoineelle Lamminsalolle uransa ensimmäinen roolissaan kuten myös hyökkäystä koordinoineelle Miro Kadmirylle.

Suomi kohtaa EM-kisojen finaalipelissä Italia-Espanja pelin voittajan. Ottelu pelataan lauantai-iltana.