Tytti Kuusinen ja Janna-Jemina Seiles juhlivat WFA:n mestaruutta USA:ssa

Tytti Kuusinen ja Janna-Jemina Seiles pääsivät juhlimaan USA:n arvostetuimman naisten jenkkifutisliigan mestaruutta sunnuntaina Ohion Cantonissa. Women’s Football Alliancen (WFA) loppuottelussa kohtasivat Boston Renegades ja Minnesota Vixen. Suomalaiskaksikon vahvistama Renegades voitti finaalin lukemin 32-12.

Suomen Tytti Kuusinen vastasi pelin avausmaalista ottelun ensimmäisellä neljänneksellä. Kuusisen touchdown siirsi Bostonin 6-0 johtoon.

Kuusinen ehti kommentoimaan mestaruusjuhlien keskeltä peliä kehuen koko joukkueen suoritusta finaalissa:

-Siis oli kyl upea joukkuevoitto meidän tiimiltä! Stadionilla oli meteliä sen verran että se meinasi olla häiriöksi välillä, mut kokonaisuudessaan päästiin kyl toteuttaa monipuolisesti meidän hyökkäystä, puolustus teki mielettömiä pysäytyksiä, ja erikoisjoukkueet pelas meille tosi hyviä kenttäasemia. Oli tosi hienoa olla mukana tekemässä historiaa neljännellä peräkkäisellä mestaruudella.

Mestaruus on Renegadesin neljäs perättäinen. J-J Seiles oli joukkueen mukana juhlimassa mestaruutta myös kauden 2019 päätteeksi. Hävinneen Minnesota Vixenin puolustuksessa pelasi suomalainen Jonna Tuovinen.

Suomalaispelaajien paluu arkeen on sunnuntain juhlista huolimatta nopea. Tytti Kuusinen kertoo mitä hänellä on ohjelmassa seuraavaksi

-Paluu koti-Suomeen koittaa tulevana keskiviikkona, ja pelit jatkuu sitten Naisten Vaahteraliigassa ja maajoukkueen mukana kohti MM-kisoja.

Kuusinen kuuluu niihin pelaajaan, jotka saivat tietää valinnastaa Suomen maajoukkueeseen 14 ensimmäisen valitun joukossa.  Valittujen listalta löytyi myös Minnesota Vixenin Jonna Tuovisen nimi.