1

U17 sarjat käynnissä

SM-sarjassa kahden kierroksen jälkeen Roosters ja East City Giants ovat voittojen tiellä. Crocodiles jatkaa myös puhtaalla pelillä. I-divisioonassa porskuttavat Panthers ja Saints.

SM-sarja

12.6. pelatun SM-sarjan avausottelun hyökkäystehoja söi vesisade. Voittajasta Crocodilesin ja Royalsin Botnia Bowlissa ei ollut epäselvyyttä. Crocodiles ja Jaguaarien yhteinen joukkue Dragons tyylitteli voiton Pohjanmaan Derbyssä Vaasa Royalsia vastaan 31-0 (25-0). Potkaisija-endi Eetu Mäki-Maunus aloitti pisteiden teon kenttäpotkumaalilla. Tämän jälkeen jyväskyläläiset keskushyökkääjät Aleksi Hirvonen ja Saulus Vanhatalo iskivät kaksi maalia molemmat ja peli oli selvä.
Royalsin nuori joukkue sai hyvää kokemusta ja kehittyy varmasti kauden aikana.  Royalsin pelinrakentaja Elias Haapamäki on lupaava pelinrakentaja ja tähtipelaaja Raul Khalifa esiintyi enemmän puolustuksen puolella.
Dragons joutui avausottelun jälkeen kuukauden tauolle, sillä joukkueen seuraava ottelu on vasta 11.7. Dragonsin joukkueen 2004 ikäisistä kuusi pelaajaa Arttu Aalto, Arttu Saarikoski, Samu Hautala, Eetu Mäki-Maunus, Luka Hietala sekä Jerry Landen pääsee kokeilemaan Vaahteraliigavauhtia.

Dragonsin rosterin esittelyvideo

13.6. Helsinki Roosters kohtasi Sipoo Bulldogsin . Ottelun lopputulos 45-0 (29-0) oli varsin selvä, mutta turkulaisvahvistetun Bulldogsin paremmat päivät ovat edessä, kun joukkue saa lisää yhteisharjoittelua alle. Roosters toi otteluun kakkospelinrakentaja , joka selviytyi hyvin ensimmäisessä ottelussaan. Lassi Pajarinen teki kaksi identtistä maalia lentopotkun palautuksista, joissa Bulldogs antoi vähän tasoitusta pelatessaan tilanteet 10:llä miehellä.
Bulldogsin juoksu väläytteli paikoittain osaamistaan, kun Texasin vaihtovuodelta palannut Benjamin Varvas juoksi  Väinö Vartiaisen (195cm, 135kg) ja Huugo Majan (185cm, 106kg) leveiden selkien takaa. Puolustuksen näkyvin pelaaja oli tukimies Otso Niemi, joka taklasi ottelussa reilusti yli 10 kertaa.

Otteluraportti Bulldogsin sivuilla

Otteluvideo Roostersin sivuilla

14.6. East City Giants antoi kotikentällään vahvan näytön kunnostaan voittamalla Porvoo Butchersin 53-0 (34-0). Giantsin pelaajamateriaali oli vahvempi taidollisesti ja määrällisesti. Giantsin runkopelaajat pelaavat kahteen suuntaan ja jälki on tukevaa. Pelinrakentaja-safety Nooa Kurki pelaa kypsää peliä ja hän löysi ottelussa laitahyökkääjä-takamies Daniel Rubinstein kahdesti maalialueelta. Toisen polven jenkkifutari keskushyökkääjä-tukimies Henri Kaasinen teki vakuuttavan paluun jenkkifutisnurmelle. Hän viimeisteli kolme maalia juosten sekä teki ison tukun taklauksia. Giantsin pelaamisen ydin perustuu tasokkaaseen linjapeliin, jossa tackle-defensive end kaksikko Juuso Linja ja Alexander Huhtaniemi onnistuivat pelissään mainiosti.
Porvoon yksi valopilkku on yleismies Luukas Eerola, joka irtaantui maalintekoon ottelussa, mutta rikkeen johdosta maali hylättiin.

19.6.  Sipoo Bulldogs kohtasi Vaasa Royalsin kotikentällään Sipoossa. Kotikentällä peli sujui Bulldogsin osalta todella paljon paremmin. Bulldogs oli saanut lisää aloituskokoonpanon pelaajia mukaan riveihinsä ja voitti ottelun lopulta 46-7 (32-0). Vaasan nuori miehistö pääsi maalin makuun, kun miehistö koostuu pääosin U15 ikäluokan pelaajista ja sen paremmat päivät ovat edessä. Bulldogsin pelinrakentaja Petrus Virtanen onnistui ottelussa mainiosti ja hän jakeli maukkaita syöttöjä mm. toisen polven jenkkifutari laitahyökkääjä William Malkamäelle. Bulldogsin päävalmentaja Mikko Ranta-aholla on käsissään sarjan musta hevonen, joka voi yllättää kokeneita joukkueita.

Otteluraportti Bulldogsin sivuilla

20.6. East City Giantsin voittotahti jatkui ja se voitti  Helsinki Wolverinesin kuumalla velodromilla lukemin 6-62. Ottelu oli ohi jo ensimmäisen puoliskon jälkeen, jolloin itä-helsinkiläiset johtivat ottelu 6-41. East City Giants jatkoi vakuuttavalla linjalla.

20.6. Butchers kohtasi Roostersin kotikentällään Porvoossa. Roostersin aloitus ottelussa oli napakka, sillä joukkue johti ottelua 0-21 jo kahdessakymmenessä minuutissa. Pelinrakentaja Lassi Pajarisen purjehti juosten kaksi kertaa maalialueelle. Roostersilla oli onnea myös kick off -tilanteissa, joissa se sai pallon suoraan itselleen porvoolaispelaajien menettäessä otteensa pelivälineestä. Roostersin takamiehet Akseli Ollila ja Eino Marno ottivat syötönkatkot.

Butchers joutui sarjan alussa kohtaamaan kaksi kärkijoukkuetta. Nikko Olssonin kipparoimassa joukkueessa on kuitenkin potentiaalia. Joukkueen hiomattomat timantit ovat rämäkät linjapelaaja-kaksoset Justus ja Joonatan Asovaara. Luukas Eerola palautti ottelussa kaksi aloituspotkua maaliin ja osoitti olevansa yksi sarjan parhaista potkunpalauttajista.

Seuraavat ottelut:

LA 10.07. kello 14:00 Myllypuro Nurmi 4
East City Giants  –  Roosters
SU 11.07. kello 16:00 Porvoon Pallokenttä
Butchers  –  Bulldogs
SU 11.07. kello 16:00 Jouppilanvuoren tekonurmi
Crocodiles  –  Wolverines

1-divisioona

Lohjalais-vantaalainen yhteisjoukkue Crusaders aloitti ottelun kipakasti Panthersia vastaan. Pelinrakentaja Marcus Lammassaari juoksi ensimmäisen maalin ja joukkueensa 6-0 johtoon. Lahden joukkueen vähän laajempi materiaali sekä nopeajalkainen kaksikko qb Topi Ahokallio sekä rb Thomas Hegli takoivat lopulta numeroiksi 14 – 42 (6 – 20) ja voiton Panthersille.

Otteluraportti

Tampere Saints otti myös avausvoiton Lohja UN Crusadersista 54-0 (36-0). Saints on muodostanut yhdistelmäjoukkueen Hämeenlinna Tigersin kanssa.

Seuraavat ottelut:

LA 10.07. kello 13:00 Nastolan urheilukeskuksen tekonurmi
Panthers  –  Saints