U20 mestaruus Roostersille

Tasainen loppuottelu Porvoo Butchersin ja Helsinki Roostersin välillä kääntyi toisella pelipuoliskolla helsinkiläisten voitoksi 7-23 (7-7). Pronssimitalit matkaavat Wasa Royalsille.

Pelinrakentaja #15 Daniel Rubinstein tavoittelee laitahyökkääjä #29 Luukas Eerolaa.

Aurinkoinen päivä oli houkutellut Porvoon Pallokentän katsomoihin arviolta 250 henkeä. Porvoo Butchers antoi tasoitusta ottelussa jo heti alkukättelyssä, kun voitosta voittoon joukkuettaan luotsannut pelinrakentaja Nooa Kurki oli estynyt finaalista.

Porvoo Butchersin rosteri oli yhdistelmä East City Giantsin (22), Butchersin (13) ja  Lahti Panthersin (3) miehistöistä. Roostersin miehistö  puolestaan koostui 70% omista kasvateista. Joukkueiden rosterit.

Ensimmäinen neljännes oli pääosin hermostunutta puolustuspalloilua. Butchersin Alexander Huhtaniemi alusti ensimmäistä pistesuoritusta säkittämällä Roostersin pelinrakentaja Jerry Silomaan. Roostersin lyhyeksi jäänyt lentopotku antoi porvoolaisille erinomaisen kenttäaseman ja sisukkaasti qb:na toiminut Daniel Rubinstein juoksi itse pallon maaliin ja potkaisi kaupan päälle lisäpisteen. Butchers johti 1. neljänneksellä 7-0.

Taistelupari #66 Juuso Linja ja Aleksi Närhi vääntävät linjassa.

Roostersin puolustus puristi Butchersin 5 jaardin linjalle. Lentopotkua seuranneesta hyökkäysvuorosta seurasi Roosters hyökkäyksen etsikkoaika. Butchersin kovan luokan pursuit eli viuhkamainen pallonkantajan takaa-ajaminen oli estänyt isot pelit, varsinkin juoksujen osalta.

PPI college tourille Yhdysvaltoihin tällä viikolla lähtevä Santtu Vehkomäki todisti olevansa sarjan dominoivin laitahyökkääjä. Kun peliaikaa oli jäljellä 3:47 Silomaa vapautti Vehkomäen 6 pisteen arvoiseen heiton kiinniottoon. Lucas Suokas tasoitti ottelun kutkuttavaan tasatilanteeseen 7-7.

Butchers jatkoi hyökkäämistä pääasiassa Rubinstein jalkojen avulla. Lyhyet heitot eivät osuneet ensimmäisen jakson loppuminuuteilla kohdalleen. Muutama rangaistus avitti Butchersin 22 jaardin päähän maalista. Rubinstein haki salamannopeaa Luukas Eerolaa muutaman kerran, mutta Roostersin takakenttä Tommy Nylundin johtamana piti tonttinsa puhtaana.

Butchersin 193cm pitkä laitahyökkääjä Valtteri Rajala otti ison kiinnioton ja toi joukkueensa kahden jaardin päähän maalilinjasta. Rubinstein yritti 3 sekuntia ennen taukovihellystä juosta itse pelivälineen maaliin, mutta Roostersin puolustus yltyi sankaritekoon ja pysäytti yrityksen. Puoliaikatulos 7-7.

QB Jerry Silomaa johti Roostersin hyökkäystä mestaruuden arvoisesti.

Roosters löysi uuden vaihteen 2. puoliajalla

Roostersin valmennus löysi varsinkin hyökkäykselleen uuden vaihteen puoliajalla. Aleksi Närhen ja Niklas Kingon johtama hyökkäyslinja antoi Jerry Silomaalle aikaa heittämiseen. Silomaa syötti 3. jakson aloitus drivella viisi onnistunutta heittoa mm. kentän keskialueelle  itsensä vapaaksi juosseelle te Gustav Wahlsteinille.

Myös nuori ori Henri Kaasinen alkoi väläytellä juoksuosaamistaan ja kipaisi ottelun pisimmän juoksun 37 jaardia. Ratkaisevaa loppurynnistystä maalialueelle Roosters ei kuitenkaan saanut aikaiseksi, kun mm. ng Gabriel Santos ja de Alexander Huhtaniemi onnistuivat taklaamaan pelit miinuksille. Heille kovaa taustatukea antoi varmasti pelaava keskimmäinen tukimies Felix Salonen. Lucas Suokas monotti Roostersin johtoon kenttäpotkumaalilla 7-10 . Pelikellossa oli jäljellä 6:29 kolmannella neljänneksellä.

Roosters jatkoi hyvää virettään hyökkäysmiehistön kanssa ja onnistui pisteiden teossa seuraavalla hyökkäysvuorolla, kun qb Jerry Silomaa vei pelivälineen itse maaliin ja lisäsi johdoksi 7-17.

Butchersin hyökkäys ei onnistunut avaamaan Roostersin puolustuspurkkia. Kantta pitivät tiukasti kiinni mm. linjapuolustajat Toni Mälkki ja Elias Ribeiro. Molemmat taklasivat linjan takana ja onnistuivat ottelussa säkittämään. Syksyllä armeijan Urheilukoulussa aloittava tukimies Jarno Lipola oli täydessä iskussa ja onnistui pitää Butchersin ahnaasti jaardeja nielleen keskushyökkääjä Michael Fiskarin kurissa.

Daniel Rubinstein valmistautuu taklaukseen Eino Marnon palauttaessa syötönkatkoa.

Viimeinen neljännes oli hienoa finaalivääntöä. Rubinstein haki pitkillä syötöillä kärkihyökkääjä Luukas Eerolaa, mutta ratkaisevassa vaiheessa Roostersin cb Eino Marno katkaisemaan syötön ja palauttamaan palloa 51 jaardia. Daniel Rubinstein teki pelastavan taklauksen 5 jaardin linjalla. Roosters ei jatkotilanteesta saanut pisteitä, mutta ottelun momentum alkoi kääntyä vääjäämättömästi helsinkiläisten suuntaan.

Lopullisen niitin ottelussa paukautti lb Niklas Lagström kolme minuuttia ennen loppuvihellystä. Lagström vainusi lyhyen Butchers-syötön ja juoksi katkon jälkeen sen aina maaliin asti.

Roosters voitti ottelun 7-23 (7-7)1