URA-säätiön opiskeluapuraha kahdelle jenkkifutarille

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) jakoi maanantaina opiskeluapurahan 210 urheilijalle lukuvuodelle 2022-2023.  Apuraha myönnettiin tänä vuonna kahdelle jenkkifutiksen pelaajalle.

Apurahan saajien joukossa on maailmanmestareita ja olympiaurheilijoita, nykyisiä ja jo uransa lopettaneita huippu-urheilijoita yhteensä 53 eri lajista ja 16 urheiluakatemiasta. Ensimmäistä kertaa 2000-luvulla apurahan saajien listalta löytyi myös jenkkifutispelaajien nimet.

Helsinki Wolverinesin ja naisten maajoukkueen pelaajat Anni Alanko ja Minna Lehtinen saivat kumpikin 1500,- euron tuen opintoihinsa. Molemmat olivat mukana voittamassa elokuussa MM-pronssimitaleja Vantaan kotikisoissa.

URA-säätiön tarkoituksena on edistää urheilijoiden ammattiin valmistumista ja pyrkiä turvaamaan aktiiviuransa päättäneiden urheilijoiden koulutus. Tarkoitustaan säätiö toteuttaa jakamalla vuosittain opiskeluapurahoja kansainväliseen menestykseen tähtäävien tai aktiiviuransa jo päättäneiden huippu-urheilijoiden ammattiin valmistavaan ja tutkintoon tähtäävään opiskeluun.

URA-säätiön opiskeluapurahan suuruus on 1500 tai 3000 euroa koko lukuvuodelle. Apurahaa haki tänä vuonna ennätykselliset 572 urheilijaa.

Lue lisää:  URA-säätiön opiskeluapurahan sai 210 urheilijaa