USA jyräsi Saksan naisten jenkkifutiksen MM-kisojen avauspäivänä

Ennakkosuosikkina MM-kisoihin saapunut Yhdysvallat oli mykistävän ylivoimainen avauspelissään Saksaa vastaan. Hallitsevat maailmanmestari voittivat kisojen iltaottelun murskalukemin 63-0 (35-0).

Yhdysvaltalaiset käynnistivät pallorallinsa heti ottelun alussa siirtyen ensimmäisellä neljänneksellä 21-0 johtoon.  Touchdowneissaan onnistuivat Maria Jackson kiinniotollaan, Brittany Bushman juosten ja Kristen London syötönkatkollaan. Laitahyökkääjä Jackson nappasi toisen touchdowninsa ottelun toisella neljänneksellä ja puoliaikatuloksen 35-0 viimeisteli keskushyökkääjä Dajah Scott yhden jaardin juoksullaan.

Toinen puoliaika jatkui USA:n dominoinnin merkeissä. Touchdowninsa tilastoihin kirjauttivat laitahyökkääjä Jana Meister kahdesti ja pelinrakentaja Tori Tucker sekä keskushyökkääjä Adrianna Gutierez kertaalleen.

Yhdysvallat eteni ottelussa 473 jaardia pitäen samalla Saksan hyökkäyksen 17 jaardissa. Yhdysvaltojen puolustus dominoi hyökkäyslinjaa eikä antanut saksalaisille tilaa juosten eikä pelinrakentajalle aikaa heittää onnistumisia.

Puolustajista Yhdysvaltojen Kristen London nappasi pelissä kaksi syötönkatkoa, joista toinen päätyi maaliin saakka. Eniten taklausmerkintöjä kirjautti nimiinsä Saksan Dora Jung 15,5 pysäytyksellään.

Joukkueittensa parhaina pelaajina palkittiin Yhdysvaltojen pelinrakentaja Brittäny Bushman  ja Saksan takapuolustaja Dora Jung.

Yhdysvallat jatkaa voitollaan MM-kisojen mitalipeleihin ja kohtaa Suomen välieräpelissä keskiviikkona klo 16:30. Saksan kohtaloksi jää pelata kisojen sijoista 5-8.  Saksan jatko-ohjelma ratkeaa saataessa lisää informaatiota Meksikon joukkueen tilanteesta.

Tutustu:  Ottelun tilastot