1

Vaahteraliigan Ruutu-lähetyksissä JedX studio

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry on solminut yhteistyösopimuksen JedX Medcaren kanssa. JedX Medcare kotimainen yritys, joka valmistaa Suomessa korkeatasoisia hengityssuojaimia terveydenhuollon, teollisuuden ja nyt myös urheilijoiden käyttöön.

JedX Medcare ja SAJL ovat sopineet Vaahteraliigan alkustudion nimeämisestä JedX studioksi. Studiossa tuttuun tapaan ottelun selostajat ja kommentaattorit käyvät läpi sarjaan ja joukkueisiin liittyviä ajankohtaisia otsikoita ottelun alla.

JedX Medcare on koronakriisin keskellä syntynyt suomalainen yritys, joka päätti vastata laadukkaiden hengityssuojainten kasvavaan kysyntään kotimaisella tuotannolla. Vahvassa kasvussa olevan yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Jari Nurminen kertoo, miten yhteistyö SAJL:n kanssa käynnistyi:

-Kaikki tietysti lähti jenkkifutisliiton yhteydenotosta, mutta, olimme jo aikaisemmin olleet Las Vegasissa kehitysyhteystyössä paikallisen amerikkalaisen jalkapallojoukkueen kanssa. Tämän vuoksi tämä oli looginen jatkumo lajin parissa. Haluamme olla edistyksellisiä ja luoda uusia mahdollisuuksia tuotteellemme, kuten meidän sport suojain, jolla voidaan harrastaa, kilpailla vaikka samalla ollaan suojassa.

Nurminen kertoo nuoren yrityksen sponsorointipolitiikasta näin:

-Haluamme olla tukemassa lajeja, jotka eivät muuten ole niin suuria, että yhteystyö olisi helppoa, kuten amerikkalainen jalkapallo ja esim lumilautaliitto. Jenkkifutiksenn jo luoma pohja näkyvyydelle sekä luova ajattelu ja suuri halu tehdä yhteistyötä kunnolla ja suurella sydämellä on meille tärkeä asia.

Kaudella 2021 Vaahteraliigan pelejä spekuloidaan uuden ilmeen saavassa JedX studiossa

JedX Medcaren sport suojaimet koekäytössä kahdella vaahteraliigaseuralla

SAJL:n ja JedX:n yhteistyöneuvotteluprosessin aikana yrityksen uusia sport suojaimia testattiin myös suomalaisten vaahteraliigajoukkueiden parissa. Koekäyttäjinä toimivat Helsinki Wolverinesin ja Seinäjoki Crocodilesin pelaajat. Aiemmin suojainten soveltuvuutta jenkkifutispelaajien harjoittelun yhteydessä oli testattu jo Yhdysvalloissa.

Suomalaiset liigapelaajat kiittivät erityisesti hengittämisen helppoutta maskia käytettäessä. Aiemmin käytettyihin maskeihin verrattuna ero tuntui olevan merkittävä. Ohessa koekäyttäjien suoraa palauteta kokemuksistaan.

  • Maski 9/10 hengittävyys
  • Hyvä maski, snadisti liian pienet lenkit, hieman kiristää
  • Vähän kiristi korvia, Henkeä sai hyvin
  • Henkeä sai maskin läpi, Suulla helpompi hengittää kuin nenällä
  • Pysy hyvin päässä juostessa eikä tarvinnut koko ajan säätää kuten perusmaskia
  • Ehkä vähän pieni mutta positiivinen kokemus verrattu aiempiin ffp2 maskeihin
  • 9 päivän kokemus, erittäin hyvä tuntuma kasvojen alueella ja hengittäminen todella helppoa. Vielä kun saisi säädettävät nauhat olisi täydellinen vaihtoehto kaikkeen käyttöön

 

JedX Medcaren tuotteet ovat erittäin korkealaatuisia ja antavat oikein käytettynä jo FFP2 tasoisena noin 99% suojan käyttäjälleen viruksia ja bakteereita vastaan. Yritys tekee jatkuvasti yhteistyötä VTT:n kanssa sekä tuotetestauksissa että laaduntarkkailussa. Suomalaisina tuotteina JedX hengityssuojaimilla on myös avainlippu.