1

Lippupallomaajoukkueen avoin Try Out miehille

Suomen miesten lippupallomaajoukkue valmistautuu joulukuussa Israelissa järjestettäviin lajin MM-kisoihin. Lippupallomaajoukkueella on hieno historia 2000-luvun alkuvuosilta, mutta viime vuosina toiminta on ollut säästöliekillä. Nyt mukaan etsitään lajista kiinnostuneita urheilijoita jenkkifutiksen ohella myös muista urheilulajeista. Ensimmäinen Try Out Helsingissä 18.9. klo 14.00.

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto on päättänyt panostaa lippupallon kilpailutoiminnan kehittämiseen ja kilpailukykyisten maajoukkueiden rakentamiseen. Naisten maajoukkueen päävalmentajaksi on värvätty kokenut tanskalainen Lars Abrahamsen ja miesten lippupallomaajoukkuetta rakentamaan ryhtyy aiemmin jenkkifutismaajoukkuetta johtanut Tuomas Heikkinen.

Miesten jenkkifutissarjojen siirryttyä talviteloille “Tuoppi” Heikkinen käynnistää maajoukkueen kokoamisen ja kutsuu mukaan projektiin osallistujia.

Mitä on lippupallo eli Flag Football?

Flag Football eli suomeksi lippupallo sai nykyisen viisi vastaan viisi-muotonsa vuosituhannen taitteessa. Peli tunnettiin aluksi nimellä NFL Flag, koska se kehitettiin ja julkistettiin NFL:n toimesta.  Sinällään amerikkalaisen jalkapallon tapaista peliä, jossa taklaaminen on korvattu lipun ryöstöllä on pelattu eri muodoissa pelattu jo lähes vuosisadan ajan. Nyt se on saanut virallisen, oman muotonsa.

Erona aiempiin ”amerikkalaisen jalkapallon kevytversioihin” NFL Flagissa on alusta asti ollut se, että kontakti oli kokonaan poistettu. Tämä tekee sen, että Flag eroaa amerikkalaisesta jalkapallosta vain siinä mitä se ei ole, ei siinä mitä se on. Ja pelin nerokkuus on juuri tässä. Amerikkalaisen jalkapallon palloilulliset elementit on siirretty nopeatempoiseen dynaamiseen peliin, omaan lajiinsa, joka on helppo minkä tahansa palloilulajin urheilullisen pelaajan omaksua. Suojavarusteet, fyysinen linjapeli,potkupelit ja ennen kaikkea blokkaaminen ja taklaaminen on jätetty kokonaan pois.

Flag-maajoukkueessa luodaan nyt pohjaa tulevalle arvokisaputkelle

Flag Football tavoittelee lajipaikkaa Los Angelesin Olympialaisista 2028

Suomessa ’lippupallo’ on aiemman historian valossa nähty jäähdyttelylajina, koulupelinä, puhtaasti amerikkalaisen jalkapallon sisäänheitttolajina, yleisesti jenkkifutiksen korvikkeena. Näin asia ei kuitenkaan maailmanlaajuisesti ole, monissa maissa Flagia harrastetaan jo kilpailumielessä päälajina, ja parhaat pelaajat eivät pelaa kontaktijalkapalloa.

Flag Footballilla on hyvät edellytykset nousta jopa olympialajiksi kuluvan vuosikymmenen aikana. Israeliin joulukuun mm-kisoihin on ilmoittautunut ennätykselliset 22 maata. Alkavaan nopeaan kehitykseen on hyvä päästä ajoissa mukaan. Alamme nyt kokoamaan maajoukkuetta ensimmäisiin kisoihin, mutta samalla myös luomaan pohjaa lähivuosien toiminnalle.

Päävalmentaja Heikkinen kertoo suunnitelmasta maajoukkueen rakentamiseksi:

-Alkuvaiheesssa joukkuetta rakennetaan jenkkifutiksen parhaimmiston ympärille, mutta toivoisin meidän heti alusta alkaen saavan mukaan muiden urheilulajien nuoria aikuisia. Kovan tason ketterä, nopea ja taitava urheilija oppii Flagin perusteet yksissä harjoituksissa. Esimerkiksi pitkille palloilijoille  olisi heti käyttöä korkeiden heittojen maalitauluina. Laji sopii erinomaisesti sivulajiksi sellaisillekin, joilla on edelleen päälajinsa kilpaura käynnissä

Ilmoittaudu mukaan!

Toivotamme kaikki vauhdikkaasta palloilusta kiinnostuneet urheilijat tervetulleiksi avoimiin harjoituksiin nyt tulevana viikonloppuna ja myös myöhemmin syksyllä.

  • Milloin:  Lauantai 18.9. klo 14.00-16.30
  • Missä:  Velodromi, Helsinki
  • Kenelle:  Avoin kaikille kiinnostuneille lajitaustasta riippumatta

Leiri II
Paikka:  Velodromin harjoituskenttä, Helsinki
Aika: lauantai 2.10. klo 13.00-15.00
Hinta: ilmainen

Leiri III
Paikka:
 Velodromin harjoituskenttä, Helsinki
Aika: lauantai 16.10. klo 14.30-16.30
Hinta: ilmainen

Leiri IV
Paikka:
 Velodromin harjoituskenttä, Helsinki
Aika: sunnuntai 31.10. klo 15.00-17.00
Hinta: ilmainen

Leirien perusteella nimetään 12:n pelaajan ryhmä, joka pääsee 250€ omavastuuhinnalla joulukuussa pelaamaan MM-kisoihin.

Ilmoittaudu:  Avoin leiri 

Seuraa:  Flag-maajoukkueen virallinen FB-tili

Seuraa:  Flag-maajoukkueen virallinen Twitter-tili

Tutustu lajiin