Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Miesten lippupallomaajoukkueen avoin leiri la 18.9.2021


Miesten maajoukkuetta aletaan kokoamaan Israelissa joulukuussa 2021 pelattaviin  MM-kisoihin.

Paikka:  Velodromi, Helsinki
Aika: lauantai 18.9. klo 14.00-16.30
Hinta: ilmainen
Ilmoittautuminen

12 pelaajan joukkueen runko, 7-9 pelaajaa, pyritään rakentamaan huipputason jenkkifutaajista, painopiste pelinrakentajataitojen lisäksi WR/DB ja osittain RB/LB. Jenkkifutiksen pelaajan ei tarvitse paljoa muuta opetella kuin muistaa jättää kontakti kokonaan pois.

Flagia ollaan esimerkiksi NFL:n toimesta ajamassa voimakkaasti olympialajiksi, ja lajissa on selkeästi potentiaalia sen yksinkertaisuuden ja kaikkiaan helppouden takia.

Järjestämme ensimmäisen avoimen katselmuksen maajoukkuetta varten lauantaina 18.9. klo 14-16.30 Käpylän Velodromilla. Samanlaisia yhden päivän kestäviä leiripäiviä tulee syksyn mittaan lisää, ja pikku hiljaa niistä alkaa muotoitua 12:n pelaajan ryhmä, joka pääsee 250 e omavastuuhinnalla joulukuussa pelaamaan MM-kisoihin.

Kisamatkan tarkat päivämäärät ovat su-to 5.-9.12, eli itsenäisyyspäiväviikolla joutuu maajoukkuepelaajat ottamaan muutaman päivän vapaata töistä tai opinnoistaan.

Koottavaan miesten joukkueeseen haetaan myös jenkkifutiksen ulkopuolelta nopeita, ketteriä ja taitavia karkeasti 18 – 29-vuotiaita urheilijoita. Amerikkalaista jalkapalloa ei tarvitse ennestään olla pelannut, flagin oppii palloilija nopeasti.

Sopivia aiempia lajeja ovat ainakin lentopallo, koripallo, käsipallo jne. Käytännössä kaikki joukkuepalloilulajit. Edellytyksenä kuitenkin on, että olet pelannut lajiasi pitkään ja korkealla tasolla ja urheillut lapsesta aikuisuuteen asti.  Ulkopuolelta tulleille lasketaan myös reippaasti yli 190 cm pituus eduksi.
Samoin, esimerkiksi pikajuoksijat tai muuten poikkeuksellisen nopeat urheilijat ovat avoimiin harjoituksiin tervetulleita.

Lisätiedot:

Tuomas Heikkinen
päävalmentaja
miesten lippupallomaajoukkue
tuomas.heikkinen@tauko.com
0458722850

Lataa PDFTulosta